25n
25N
25N

Sanitat amplia les proves diagnòstiques en els controls sanitaris per a accedir a Espanya

Adrian7mint

Sanitat amplia les proves diagnòstiques en els controls sanitaris per a accedir a Espanya
07/06/2021 -

El Ministeri de Sanitat ha anunciat que des d’aquest dilluns 7 de juny s’amplien les proves diagnòstiques que s’acceptaran en els controls sanitaris per a accedir a Espanya per a, segons ha defensat, “agilitzar l’arribada del turisme al nostre país”.

El departament que dirigeix Carolina Darias ha explicat que el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicarà aquest dissabte una nova resolució que actualitza aquests controls des de la setmana vinent, en els quals es podrà accedir al nostre país amb el Certificat de Vacunació o de Recuperació i s’amplien les proves diagnòstiques que s’acceptaran, sumant a les PCR, les d’antígens.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en un missatge difós en les seues xarxes socials, ha subratllat que “Espanya és una destinació segura”. “Estem en condicions de recuperar prompte el nostre lideratge turístic mundial”; alguna cosa que ve avalat per “les excel·lents dades de vacunació” que “ens situen cada dia més prop de la volta a la normalitat”, ha sostingut en Twitter.

En aquest context, el Ministeri ha assenyalat que les persones que vulguen accedir a Espanya hauran d’emplenar, com fins ara, el formulari de control sanitari a través de l’aplicació Spain Travel Health (SpTH). A més, aquells que procedisquen d’un país o zona de risc hauran d’adjuntar la documentació corresponent a algun dels certificats o proves esmentades anteriorment.

Aquestes zones de risc, disponibles en la web del Ministeri i en la de SpTH, s’actualitzen setmanalment. Així mateix, en els ports i aeroports s’establiran dos punts de control. Els qui procedisquen de països o zones no incloses en la relació de països de risc tindran accés a un control ràpid amb el codi QR obtingut a través de SpTH.

A més, una vegada entre en vigor el Certificat Covid Digital UE, els qui siguen posseïdors d’aquest document tindran també accés a aquest control ràpid.

D’altra banda, els qui procedisquen de zones que sí que estan incloses en la relació de països de risc hauran de sotmetre’s a un control documental de manera aleatòria, que tindrà en compte el seu lloc de procedència i el nivell d’incidència. En la validació del certificat de vacunació, Espanya únicament acceptarà les vacunes aprovades per l’EMA, així com les reconegudes per l’OMS.

Aquests tràmits seran obligatoris per a tota persona la destinació final de la qual siga Espanya, així com per a aquells que es troben en trànsit. Aquests últims no seran sotmesos a control, perquè la finalitat en aquest cas és augmentar la traçabilitat internacional del virus. Estaran exempts d’aquests tràmits totes les persones menors de 6 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 17 =