25n
25N
25N

Sanitat amplia la campanya del melanoma a piscines, poliesportius i campaments d'estiu

Sanitat amplia la campanya del melanoma a piscines, poliesportius i campaments d'estiu
22/05/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública posarà en marxa una campanya informativa, amb motiu de la celebració el dia 23 de maig del Dia Mundial del Melanoma, per a conscienciar a la població sobre la importància de protegir la pell i tindre precaució davant l’exposició al sol amb la finalitat de prevenir la malaltia.

Enguany, Sanitat ha ampliat la campanya, per la qual cosa no es difondrà únicament en centres sanitaris, sinó que s’estendrà i es portarà també a ajuntaments, piscines, poliesportius municipals o campaments d’estiu, i cooperatives agrícoles entre altres zones, segons ha avançat la Generalitat en un comunicat.

Es tracta de zones molt freqüentades a l’estiu pels ciutadans i en les quals hi ha una major exposició al sol, per la qual cosa Sanitat defensa que és necessari conscienciar a la població sobre la importància de prendre mesures preventives. De fet, les mesures preventives (identificació i factors de risc) així com la detecció precoç és fonamental per a disminuir la incidència i la mortalitat, ha apuntat.

Segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat, la incidència de melanoma en la Comunitat Valenciana se situa en 12,4 casos per cada 100.000 habitants. Per províncies, a Castelló és de 10,9, a València 11 i a Alacant se situa en 14,8.

A més, és una malaltia que afecta més els homes, que registren una taxa d’incidència de 15,4 enfront de la taxa de 10,1 que registren les dones. Per edats, en els homes la majoria de casos es concentren en el grup d’edat de 80 a 84 anys, i en el cas de les dones en el grup d’edat de 75 a 79 anys.

Probablement, són persones amb llarga trajectòria d’exposició al sol en els quals és especialment important l’autoexploració de la pell per a una detecció precoç, ha concretat la Conselleria.

El melanoma cutani és un dels càncers de pell més agressius, encara que la taxa de supervivència és elevada. De fet, en la Comunitat Valenciana la taxa de supervivència és superior al 90 per cent amb un diagnòstic precoç.

CAMPANYA
El principal factor de risc per a l’aparició del melanoma és l’exposició a la radiació ultraviolada, tant natural com artificial. Per això, la campanya informativa Protegeix-te del Sol ‘Acostuma a mirar la teua pell’ pretén conscienciar sobre els riscos de l’exposició al sol o als raigs UVA.

En el marc d’aquesta campanya, Sanitat distribuirà 40.000 exemplars de fullets informatius i 500 cartells en zones on es produeix una major exposició al sol per part de la població, com a piscines o poliesportius, així com en centres sanitaris.

A través d’aquesta campanya, Sanitat recorda la importància de no exposar-se al sol en horari de 12.00 a 17.00 hores durant l’estiu, protegir la pell amb factor solar 30 o protegir el cap amb gorra o el cos amb samarreta durant les activitats esportives. Així mateix, informa sobre la importància de l’autoexploració de la pell per a una detecció precoç del melanoma.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + quatre =