25n
25N
25N

Sanitat amplia l'atenció telefònica sobre consultes per coronavirus amb motiu de l'inici del curs escolar

Barceló: “L’objectiu és atendre tots els dubtes de la comunitat educativa i la població escolar per a un retorn a les aules segur”

Sanitat amplia l'atenció telefònica sobre consultes per coronavirus amb motiu de l'inici del curs escolar
07/09/2020 -

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha ampliat el servei d’atenció telefònica del número 900 300 555 sobre consultes per coronavirus amb motiu de l’inici del curs escolar. Així, a les consultes sobre informació general de Covid-19 se sumen els dubtes que puguen presentar des de la comunitat educativa sobre els protocols d’inici de curs.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ja havia anunciat aquesta atenció telefònica: “ampliem el servei d’atenció telefònica, que ja estava en marxa per a la població general, a la comunitat educativa, amb informació específica dels protocols escolars, amb l’objectiu d’atendre els dubtes de tota la comunitat educativa i la població escolar puga disposar de tota la informació que requerisca sobre un retorn a les aules segur”.

Aquest servei està en marxa de dilluns a diumenge, des de les 8 hores fins a les 20 hores. Fins a les 12 hores d’aquest dilluns, aquest telèfon d’atenció a la comunitat ja havia registrat 330 crides.

Per a això, el centre de trucades ha arrancat amb 115 llocs coberts, que s’aniran incrementant de manera progressiva fins a arribar als 200 professionals, que han rebut una formació específica impartida per Salut Pública sobre la patologia produïda pel coronavirus i els protocols establits per a la volta al curs escolar.

A través d’una primera locució digital s’anirà dirigint a la persona que telefona a un locutor segons el seu motiu de consulta, ja siga sobre qüestions generals de la malaltia, bé sobre l’inici del curs escolar o bé sobre la simptomatologia compatible amb la Covid-19.

De la mateixa manera, hi ha altres dues funcions de pulsació digital específiques que tenen com a objectiu millorar l’atenció sanitària. D’una banda, les persones del centre de trucades recolliran els dubtes o reclamacions de població que ja havia anomenat amb anterioritat o ben relacionades amb serveis assistencials. Aquestes incidències es remetran als departaments de salut corresponent per a agilitar la seua tramitació i respondre amb agilitat a la ciutadania.

Servei complementari a la pàgina web de conselleria de Sanitat

Aquest servei del centre de trucades complementa a la informació disponible en el portal específic de coronavirus habilitat en la pàgina web de la conselleria de Sanitat http://coronavirus.san.gva.es/ca/inicio, així com en l’APP GVA Coronavirus.

En aquests serveis la població general té a la seua disposició tota la informació actualitzada de dades, protocols sanitaris, mesures de contenció i accés a demanda de cites mèdiques, a més de poder realitzar un acte-test orientatiu sobre la seua simptomatologia completa i ser derivat, si fora necessari, a un centre sanitari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 15 =