25n
Orgull
Orgull

Sanitat adquirirà 78 equipaments d'alta tecnologia com TACs o ressonàncies magnètiques amb els 81 milions del Pla INVEAT

Es destinaran 12 milions d’euros a equipaments d’alta tecnologia per a Castelló, 48 per a València i 21 per a Alacant

Sanitat adquirirà 78 equipaments d'alta tecnologia com TACs o ressonàncies magnètiques amb els 81 milions del Pla INVEAT
01/07/2021 -

La Comunitat Valenciana renovarà i ampliarà 78 equipaments tecnològics d’avantguarda emprats en el diagnòstic i tractament de patologies d’alt impacte social, com TACs o ressonàncies magnètiques, amb els més de 81 milions d’euros que rebrà del Pla d’Inversions en equips d’alta tecnologia del Sistema Nacional de Salut (Pla INVEAT). La distribució, de manera preliminar, és la següent: 12 milions es destinaran a 11 equips per a la província de Castelló; 48 milions per a 47 equips a València i els 21 restants per a 20 equips a Alacant.

L’objectiu és renovar els equipaments i dotar als centres valencians de la tecnologia més avançada per a, en última instància, optimitzar la qualitat de l’assistència que reben els/les pacients, i abundar en l’equitat i l’accés als serveis de salut de tota la ciutadania.

El pressupost per a renovació s’estima en més de 38 milions d’euros; altres 41 seran per a adquisició de més equipaments i la resta, per a equips de bandes tecnològiques avançades (l’últim entre el més capdavanter).

“Comptar amb alta tecnologia per a diagnosticar i tractar en estadis primerencs malalties amb gran impacte, com a patologies cròniques, oncològiques, rares o neurològiques, i que qualsevol persona puga accedir a aqueixos equipaments capdavanters, amb independència d’on residisca, és un dels elements més eficaços per a la cohesió social”, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Alineada amb aquesta premissa, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública porta realitzant des de 2015 un important esforç inversor en tots els seus departaments de salut i l’aportació del Pla INVEAT aprofundirà en aquesta renovació i ampliació d’equipaments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − dotze =