25n
25N
25N

Sanitat obrirà a la vesprada un total de 77 centres de salut

Sanitat obrirà a la vesprada un total de 77 centres de salut
26/06/2020 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública obrirà un total de 77 centres de salut dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana a fi que els ciutadans puguen ser atesos en eixe horari.

L’obertura d’aquests centres de salut serà de dilluns a dijous fins a les 19.00 hores, respectant sempre el dret a les vacances dels professionals i segons les necessitats de cada departament. En les grans ciutats, on hi ha més personal és on més centres podran estar oberts i funcionar en eixe horari vespertí.

Així ho ha destacat aquest divendres la consellera, Ana Barceló, qui ha recordat que “com vaig anunciar en el seu moment, procedirem a obrir a la vesprada aquells centres de salut on per la seua grandària, concentració i afluència de turisme i un major número de població i de professionals ens ho permet,”.

Segons la titular de Sanitat, l’objectiu és “que els ciutadans puguen ser atesos també en eixe horari, respondre a totes les necessitats conjugant sempre la prestació assistencial amb el merescut descans dels professionals, tot això d’acord amb cadascun dels departaments amb els quals s’ha analitzat la situació i les necessitats que cal cobrir.”

Per províncies, a Castelló funcionaran amb eixe horari els centres de salut del departament de salut de Vinaròs (centre de salut de Vinaròs); Castelló-Hospital General (centre de salut de Benicàssim); i departament de salut de la Plana (centres de salut Borriana I, la Vall d’Uixó I, Onda I i Centre Sanitari Integrat de Vila-real Carinyena).

A la província de València, obriran a la vesprada un total de 4 centres del departament de salut de Sagunt (Puçol, Port de Sagunt, Port de Sagunt II i Sagunt); 5 centres del departament de salut Clínic-Malva-rosa (Benimaclet, Salvador Pau, Serrería, Serrería II i Trafalgar); 7 centres del departament de salut de l’Arnau de Vilanova-Llíria (Bétera, Burjassot I, La Pobla de Vallbona, L’Eliana, Montcada, Benimàmet, i centre sanitari integrat de Llíria).

També funcionaran en eixe horari 6 centres en el departament de salut de La Fe (Benicalap Miguel Servet, Campanar, Juan XXIII, Justo Ramírez, Salvador Allèn i Trinitat); 6 en el departament de salut de l’hospital General de València (Torrent, Torrent II, València Guillem de Castro, València Nou Moles, Alaquàs i Xirivella ), 6 en el departament de salut Doctor Peset de València (Font de Sant Lluís, Enginyer Benlloch, Luis Oliag-Montolivet, Pare Jofré, Plaça Segòvia i Russafa), i 2 en el departament de salut de Requena (centres de salut de Requena i Utiel).

Per part seua, amb aquest horari funcionaran 4 centres de salut del departament de salut de la Ribera (Catadau, Alzira II, Cullera i Sueca); 5 centres del departament de salut de Gandia (Gandia Beniopa, Gandia Corea, Gandia Grau, Centre Sanitari Integrat d’Oliva i Centre sanitari integrat de Tavernes de Valldigna); i 3 centres del departament de salut de Xàtiva-Ontinyent (Xàtiva, Ontinyent Avinguda Albaida i Canals).

A la província d’Alacant obriran a les vesprades 7 centres del departament de salut Alacant-Hospital General (Benalúa, Campoamor, Florida, Parc lo Morant, Sant Blas, Sant Vicent del Raspeig I i Sant Vicent del Raspeig II); 1 centre del departament de salut Alacant-Sant Joan (Alacant-Hospital Provincial); 9 centres del departament de salut d’Elda (Elda Acacias, Elda Marina Española, Monòver, Petrer I, Petrer II, Sax, Villena I, Villena II i Centre Sanitari Integrat de Novelda); i 3 centres del departament de salut d’Elx-Hospital General (Altabix, El Raval i Sant Fermín).

Pla de vacances i Reforços d’Estiu 2020

L’obertura d’aquests 77 centres de salut fins a les 19.00 hores, és una mesura que complementa el Pla de Vacances i Reforços per a cobrir les necessitats assistencials de la població durant aquesta època de l’any, mantenir la vigilància de la pandèmia i afrontar la volta a la normalitat després d’haver hagut de fer front a l’estat d’alarma a conseqüència de la COVID-19. La inversió total que es realitzarà serà de 62.700.483 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =