25n
25N
25N

Sanitat obri un procediment per a personal jubilat interessat a col·laborar en tasques de suport en la lluita contra la Covid-19

Sanitat obri un procediment per a personal jubilat interessat a col·laborar en tasques de suport en la lluita contra la Covid-19
20/01/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat en marxa un procediment d’inscripció per a personal del Sistema Nacional de Salut jubilat interessat a col·laborar en tasques de suport o en la campanya de vacunació contra la Covid-19. Es tracta d’una mesura que s’adopta perquè el control de l’evolució de la pandèmia per part dels sistemes de salut pot exigir un reforç de les plantilles de professionals.

Hui dia, el Sistema Valencià de Salut té capacitat per a administrar de manera àgil les vacunes que la Comunitat Valenciana rep, però si les farmacèutiques pogueren aportar una quantitat important de dosi en un temps relativament curt, la campanya de vacunació es podria reforçar amb aquest personal voluntari.

Les vacunes són una eina segura i eficaç per a controlar l’evolució de la pandèmia i preservar la salut de la ciutadania i la Conselleria, en el seu afany per anticipar tots els escenaris possibles a l’hora de dissenyar les estratègies de planificació i implementació de la vacunació, ha resolt obrir un procediment per a incorporar a la campanya, en cas de ser necessari, de manera voluntària, a personal jubilat del Sistema Nacional de Salut menor de 70 anys.

El procediment està obert a professionals de Medicina, Infermeria, Odontologia, Veterinària i Podologia del Sistema Nacional de Salut menors de 70 anys; i la inscripció es realitza telemàticament (a través de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública www.san.gva.es).

Les persones interessades han d’emplenar i registrar la sol·licitud en línia, on han d’indicar el col·lectiu al qual pertanyen i el departament de salut amb el qual voldrien col·laborar, així com les seues dades personals i mitjans de localització. La documentació acreditativa dels requisits es presentarà quan l’Administració ho requerisca i la inscripció romandrà oberta fins a un altre avís. En cas de dubte, es pot telefonar al 012.

L’obertura d’aquest procediment de personal jubilat voluntari és una mesura prevista en el Reial decret llei 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19; i ja es contemplava també en la primera declaració d’estat d’alarma per la Covid-19 (març de 2020).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =