25n
25N
25N

Sanitat obri una línia directa amb el centre de salut per als casos positius en Covid-19

Sanitat està a l’espera del vistiplau per a llançar una app disponible per a iOS i Android

Sanitat obri una línia directa amb el centre de salut per als casos positius en Covid-19
26/03/2020 -

La conselleria de Sanitat continua posant a la disposició de la ciutadania eines per a mantindre’s informat sobre el coronavirus, però també per a saber com actuar si es té símptomes o si s’ha donat positiu en la prova del Covid-19. I és que davant una situació com la que s’està vivint en l’actualitat, disposar de recursos oficials és fonamental per a mantindre la calma entre la ciutadania.

D’aquesta manera, a les eines ja disponibles, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat que s’habilitarà una app, que recollirà tota la informació, i que està a l’espera del vistiplau per part d’Apple Store i Google Play. No obstant això, i fins que aquesta aplicació estiga operativa en els diferents dispositius, s’ha optat per avançar algunes funcions a través de la web.

Així, a partir de hui, la ciutadania tindrà línia directa amb el centre de salut per a abordar casos que hagen donat positiu en Covid-19. Aquesta eina està disponible a la pàgina web de la conselleria de Sanitat i, prompte, també es podrà dur a terme mitjançant l’aplicació mòbil.

No obstant això, no és l’única eina que està a la disposició de valencians i valencianes. Des que el coronavirus arribara a la Comunitat Valenciana, Sanitat ha llançat diferents vies de comunicació ràpida. D’una banda, es va habilitar el telèfon 900 300 555 per a atendre casos que hagen donat positiu o tinguen símptomes similars als quals provoca el coronavirus i, per un altre, un autotest que respon davant quatre situacions: “Tinc símptomes i em preocupa que puga ser coronavirus”, “Estic aïllat a casa”, “He donat positiu” i “Tinc dubtes”.

Així mateix, des de Presidència de la Generalitat s’ha llançat la web infocoronavirus.gva.es, que ofereix a les persones usuàries consells, recomanacions i instruccions sobre els diferents escenaris que causa el coronavirus. Per tant, aquesta web es divideix en tres blocs: el primer recull tres situacions – tens símptomes, convius amb una persona afectada i pertanys a un grup de risc –; la segona àrea se centra en l’atenció – està sol o eres major, tens por o ansietat i estàs a casa en aïllament –; i, finalment, el tercer apartat està relacionat amb l’àmbit laboral – tens un negoci, has de fer teletreball i eres assalariat o assalariada –.

Tal com ha informat la consellera de Sanitat, el telèfon 900 300 555 ha atés més de 40.000 telefonades, mentre que l’autotest ha sigut realitzat per més de 2 milions de persones. Unes dades que mostren l’èxit d’aquestes eines i que, segur, també aconseguirà la nova app. I és que, aquests dies, la informació és una peça clau per a lluitar contra l’expansió del Covid-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 1 =