25n
25N
25N

Gómez (PSPV) proposa destinar el 2,5% del pressupost de València a innovació i 21 milions a sectors emergents

La candidata socialista assegura que el seu objectiu és que “València siga capital mediterrània de la nova economia”

PSPV

Gómez (PSPV) proposa destinar el 2,5% del pressupost de València a innovació i 21 milions a sectors emergents
15/05/2019 -

La candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, proposa invertir el 2,5% del pressupost municipal en innovació i que la ciutat lidere l’estratègia ‘Start-up Nation’ que impulsa el Govern central. També aposta per destinar 21,5 milions d’euros per al desenvolupament de sectors emergents a través de la Regidoria d’Innovació.

Gómez ha presentat aquest dimecres les propostes d’innovació del seu programa ‘Aire Fresc’ per a les eleccions municipals del 26M, en un acte al costat de representants de l’ecosistema d’empreses emergents de València i el secretari d’Estat de l’Agenda Digital, Francisco Polo, informa la candidatura en un comunicat.

Els seus objectius són que “València siga la capital mediterrània de la nova economia” i una ciutat de “referència internacional” en el sector de la innovació, la digitalització i el desenvolupament de noves iniciatives privades i start-ups.

Per a això, l’aspirant a alcaldessa planteja “revertir les retallades del 30% en matèria d’I+D+i del Partit Popular” i sumar-se a l’objectiu del Govern d’Espanya de destinar a innovació un 2,5% del pressupost.

Aquest increment d’inversió en I+D+i permetria “dotar de pressupost a la Regidoria d’Innovació” i concentrar la gestió dels serveis de tecnologia, ‘smart city‘ i desenvolupament econòmic lligat a la innovació, a més del centre d’innovació Les Naus i l'”entramat intern” de l’Ajuntament que treballa en la digitalització de les funcions de l’administració local.

OFICINA PER A ATRAURE INVERSIONS

Paral·lelament, Gómez proposa una oficina d’atracció d’inversions amb seu en La Marina , que siga “de referència” per a empreses, ‘corporates’ o inversions que vulguen “apostar per les bones idees i desenvolupar un model de negoci a València”.

En matèria d’innovació, el seu programa persegueix “impulsar la transformació de València cap a un nou model econòmic basat en la innovació”, que siga sostenible i competitiu i “permeta crear llocs de treball de qualitat”.

Un model, ha afirmat, “per a treballar conjuntament amb l’ecosistema digital de la ciutat, de la mà d’aqueixes iniciatives privades que hui dia han permés que València siga la seu d’un esdeveniment d’alta repercussió econòmica com és el WEBIT“.

Sota aquest prisma, es compromet a “continuar posicionant València com a punt de trobada d’esdeveniments de qualitat de la nova economia, com Dreamhack, Forinvest, Cevisama o el propi WEBIT”, a més d’impulsar el projecte València Tech City i el Districte Tech de València en la façana marítima.

També aposta per implementar plans de formació especialitzats en tecnologia i un programa d’atracció de talent internacional i repatriació del talent valencià, al costat d’experiències pilot en col·legis i instituts per a la formació en pensament computacional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =