25n
25N
25N

Sandra Gómez: “Crec que ahir Compromís va tindre una posició massa teatralitzada i faig una crida a la calma”

La vicealcaldessa de València convida a la reflexió als socis de govern després de la polèmica del PAI de Benimaclet

Arxiu

Sandra Gómez: “Crec que ahir Compromís va tindre una posició massa teatralitzada i faig una crida a la calma”
03/02/2021 -

Des que dilluns passat, 1 de febrer, la responsable de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, anunciara la modificació del PAI de Benimaclet, es van desencadenar una sèrie d’acusacions entre els dos partits que conformen el ‘Govern del Rialto’. Gómez creu que, després de l’anunci, Compromís va tindre una posició “massa teatralitzada” i considera que “es va elevar massa la nota quant a les seues declaracions”.

L’executiva de Compromís va remetre aquest dimarts un comunicat carregant contra la “unilateralitat” de Gómez i el que consideren una “cessió” del departament d’Urbanisme davant els interessos de la promotora que busca desenvolupar aquest sòl, Metrovacesa, i exigint la convocatòria urgent d’una comissió dels negociadors de l’acord de govern, la comissió del Rialto.

Per part seua, el portaveu dels socialistes de la ciutat de València, Borja Sanjuán, va comparar el model socialista d'”un barri amb dotacions i habitatge públic” i el de Compromís, d'”adossats per a uns pocs”, i va assenyalar que el més important és prevaldre l’interés general. A més, va manifestar el seu rebuig al model proposat per Compromís i alerta que es deixaria “sense dotacions públiques als veïns i veïnes”, doncs, va recalcar, és un model “elitista de xalets de luxe”.

Així, Sandra Gómez ha volgut hui aclarir la situació entre totes dues formacions i demana centrar-se en el primordial, perquè “tenim qüestions molt importants que tirar avant, com les ajudes d’emergència o les sanitàries”. A més, ha afegit que aquesta controvèrsia porta a l’ajuntament a no donar una “bona imatge de cara a la ciutadania”, i exposa que “hem de pensar en el que realment està demandant la ciutadania, ningú entendrà que ens fiquem en baralles”.

La qüestió clau per la qual s’ha generat aquesta polèmica, segons ha declarat la vicealcaldessa, no radica en qui s’encarrega del disseny del model del barri – que en la resolució s’ha plantejat deixar a l’agrupació o al mateix ajuntament, segons es decidisca-, sinó a posar-se d’acord en el model de barri en si. “La paraula final la tindrà sempre l’ajuntament”, ha destacat Gómez.

“Nosaltres tenim molt clar, i ho reitere, que el model del barri de Benimaclet ha de ser una continuació de l’actual Benimaclet i que no del vell Benimaclet. Un barri de famílies treballadores, un barri amb una identitat i que hàgem de protegir. Per això jo no compartisc el fet d’establir un marc tan diferenciador en el qual s’està proposant que per al nou desenvolupament fem una espècie d’urbanització d’adossats, de 400/500 habitatges. Jo no ho compartisc”, ha explicat la vicealcaldessa.

A més, la responsable de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de València no està conforme a desclassificar una part del sòl perquè “ens deixaria sense dotacions i serveis públics per a tots els veïns i veïnes de Benimaclet“. Entre les infraestructures pendents de l’ajuntament es troba la construcció d’un camp de futbol, un poliesportiu, que hi haja una oferta educativa pública en el barri de 0 a 3 anys i que el barri tinga un gran parc que servisca com a “pulmó verd no sols per al barri, sinó també per a la ciutat. Un barri de 15 minuts, sostenible, ecològic i en el qual hi haja una oferta d’habitatge pública”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − tres =