25n
25N
25N

Els patinets podran ser sancionats, a partir de hui, per incomplir l'Ordenança de Mobilitat

Les sancions podrien arribar als 500 euros en casos d’infraccions molt greus

Els patinets podran ser sancionats, a partir de hui, per incomplir l'Ordenança de Mobilitat
23/09/2019 -

S’ha acabat la moratòria d’adaptació per als patinets elèctrics. Hui, 23 de setembre, la Policia Local de València començarà a sancionar a aquells usuaris que no complisquen amb la nova Ordenança de Mobilitat de la ciutat. Després de tres mesos d’informació, ha arribat el moment que tots els vehicles complisquen amb el nou reglamente perquè, com ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, “la Policia Local ja feia complir l’ordenança a la resta d’elements de mobilitat, però no als patinets elèctrics perquè hi havia una moratòria per a ells”.

I és que en tractar-se d’un nou element de mobilitat que ha arribat amb força a la ciutat, es va decidir establir un termini d’adaptació per als patinets elèctrics, amb l’objectiu que anaren coneixent per on els està permesa la circulació i a quina velocitat, d’acord amb la normativa de la nova Ordenança de Mobilitat que entrava en vigor el passat 8 de juny.

Així i tot, i per a reforçar el treball d’informació i difusió que han realitzat els diferents agents de la Policia Local, des de la regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València s’ha optat, a més, per la publicació d’una guia didàctica, que s’està repartint en els centres i dependències municipals per a “explicar quin model de ciutat estem impulsant”.

guia-ordenanza-movilidad

“Una ciutat ha de ser amable, segura, respectuosa, cívica i legal i, per això, la guia aborda tots els aspectes sobre les regles que han de regir quan la gent es mou en qualsevol mitjà de transport, des de vehicle motoritzat, motocicleta, transport públic, carrils bus, bicicleta, patinet, desplaçaments a peu, persones amb mobilitat reduïda… i quins són els drets i els deures de cadascun d’ells”, ha informat el regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi.

Així, en la guia, a més de les normes de circulació i estacionament per a tota mena de vehicles, també es troba informació sobre una de les principals novetats que va en la línia de reforçar la seguretat a la ciutat: la reducció de velocitat a 30 km/h en tots els carrers amb un carril de circulació per a vehicles motoritzats per sentit. D’aquesta manera, quasi el 64% de la ciutat es converteix en zona 30, a excepció de les grans avingudes que disposen de més d’un carril per sentit.

Infraccions i sancions per a patinets

Es considerarà infraccions greus determinades accions, com l’incompliment sobre les limitacions de velocitat, sempre que no s’excedisca més del 50% de la velocitat màxima permesa, ja que, aleshores, es considerarà infracció molt greu; circular de forma negligent; circular amb vehicles que no complisquen amb els requisits tècnics i de circulació; o circular sense tindre l’edat mínima permesa que, en el cas dels patinets, s’ha fixat en 16 anys.

Així mateix, també es considera infracció greu la circulació per zones prohibides per a eixe tipus de vehicle.

Més informació sobre la normativa de circulació dels patinets

En canvi, es consideraran infraccions molt greus, la circulació temerària o que posa en greu perill a altres persones usuàries de la via; no tindre segur de responsabilitat civil quan siga obligatori – en el cas de bicicletes i patinets és recomanable, però no obligatori -; o la circulació sota els efectes de l’alcohol o les drogues.

D’aquesta manera, les sancions aniran des dels 101 euros fins als 200 euros en el cas de les infraccions greus, mentre que la suma podria arribar fins als 500 euros per a les infraccions molt greus.

DENÚNCIES VOLUNTÀRIES

La nova Ordenança de Mobilitat també recull la possibilitat que qualsevol persona puga realitzar una denúncia voluntària, quan siga testimoni d’infraccions de la normativa de seguretat viària, trànsit i circulació de vehicles.

Per a això, haurà de realitzar la denúncia o bé per escrit, dirigida a l’òrgan sancionador, i que podrà presentar-se electrònicament, o bé de forma verbal davant els agents de la policia. Això sí, juntament amb la denúncia haurà de constar la identificació del vehicle; la identitat de la persona denunciada, si és coneguda; una relació del fet en el qual s’especifique l’hora, la data i el lloc de la infracció; i el nom i el domicili de la persona que realitza la denúncia, que podrà sol·licitar que es mantinga en secret la seua identitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =