25n
25N
25N

La primera setmana de normativa acaba amb 392 sancions a patinets: "Absoluta normalitat"

La majoria de les sancions, un 67%, són per no portar cas en els patinets de tipus B

La primera setmana de normativa acaba amb 392 sancions a patinets: "Absoluta normalitat"
30/09/2019 -

“No tenim bojos al manillar el València”, ha bromejat Aarón Cano, Regidor de Protecció Ciutadana del Rialto. Ha sigut un dels resums per a valorar la primera setmana de sancions a patinets després de la nova normativa. “Absoluta normalitat. Sancions que esperàvem, com per no portar cas o portar auriculars durant la conducció”, ha assenyalat.

La Policia Local de València ha remés a la regidoria les dades: un total de 392 infraccions realitzades amb patinets entre el 23 i 29 de setembre, tots dos inclosos. “Un 67% són per circular sense cas. És un número important, que es deu al desconeixement de la normativa“, ha assenyalat. No obstant això, ha incidit que “quan es va imposar el cas per a ciclomotors” a València es posaven “5.000 sancions anuals” mentre que hui és poc habitual posar alguna. Creu, per tant, que amb més conscienciació “abans o després tothom sabrà que determinats patinets necessiten casc”.

Després de les 263 sancions per circular sense cas, la segona més comuna ha sigut per circular per zones prohibides, com a voreres; un total de 55 sancions -el 14% són per això. La tercera és per portar auriculars, una cosa ja recollida en la resta de normativa viària”, però que Cano assenyala que encara ha d’assumir-se amb els patinets.

Al Concecal li sembla ressenyable, especialment, que “només hi ha hagut una sanció per circular de forma temerària”, alguna cosa que “redunda que a València” no hi ha “un greu problema” amb els patinets: “Són un element a ordenar necessari, sabem que creixerà, però no és molt disruptiu”, assenyala. També hi ha hagut una única sanció per circular mentre es parlava per telèfon, i dos per excés de velocitat.

Cano ha ressaltat d’un 18,37% de les sancions han sigut posades per les UCOS, les Unitats de Convivència: “Allò que a la nit la cosa es relaxa i no atenem queda totalment descartat”.

Amb una sanció mitjana de 60 i 100 euros, Cano creu que els que “falla” fins al moment, encara que està dins de la “normalitat”, és per “desconeixement de la norma i de l’aparell que porten“. Assenyala que aquell que es compre un patinet, ha d’atendre la normativa per a saber si és de categoria A -sense necessitat de casc- o B. Unes sancions que. a més, ocorre com amb els vehicles tradicionals: “Sempre són més abundants, en algunes ocasions per quasi el doble, entre els homes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + divuit =

25n horta sud