25n
25N
25N

70 milions d'euros i sancions més dures per una València més neta

Campillo posa damunt de la taula actualitzar l’ordenança per a endurir les multes per embrutar els carrers

70 milions d'euros i sancions més dures per una València més neta
19/07/2019 -

La neteja dels carrers és un dels problemes que més preocupa els veïns i veïnes de València. De fet, segons l’últim Infobaròmetre Municipal d’Opinió Ciutadana, la neteja, juntament amb l’ocupació, lideraven el rànquing de les àrees que més preocupació generava entre els valencians i valencianes. Així i tot, des de l’Ajuntament de València s’ha anat incrementat, cada any, la partida pressupostària per a aquesta fi.

Des de 2015 s’ha anat augmentant progressivament el pressupost en neteja i, com explicava l’exregidora Pilar Soriano, “podem corroborar l’efectivitat que ha tingut cada euro gastat en aquest servei”. Així, si en 2018 el pressupost aconseguia els 67 milions d’euros – un 4,4% més que en 2017; un 14,32% més que en 2016; i un increment de 10 milions en comparació amb 2015 -, en el pressupost aprovat per a enguany, la tònica no varia.

I és que en els qui són els pressupostos més alts de la història de València, les àrees que han eixit més beneficiades han sigut turisme, mercats, despesa de personal i, per descomptat, neteja. En aquest sentit, s’ha destinat més de 32.600.000 euros per a la recollida de residus i al voltant de 39.630.000 euros a la neteja viària. En definitiva, una partida que superaria els 70 milions d’euros destinats a continuar construint una ciutat més neta.

Però no solament es tracta d’inversió econòmica, sinó també d’iniciatives que han contribuït a millorar el sistema de neteja a València. Així, una de les mesures més destacades de l’anterior legislatura va ser la introducció, en tots els barris de la ciutat, del servei de neteja a la vesprada que, fins a eixe moment, només estava a Ciutat Vella, Orriols i Cabanyal, així com la millora del servei de recollida selectiva durant el cap de setmana per a garantir un servei òptim d’acord amb l’augment del reciclatge que s’ha produït a la ciutat, i que, per tant, provoca que els contenidors s’òmpliguen abans.

Ara, Sergi Campillo es posa al capdavant d’una de les àrees més visibles, però que no està exempta de polèmica. Per davant, aspectes importants per a treballar com continuar amb el foment del reciclatge o combatre els excrements de gos. De moment, Campillo ha avançat la possibilitat d’actualitzar l’Ordenança de Neteja Urbana de 2009, amb l’objectiu d’ampliar les multes per als infractors. En l’actualitat, les sancions per embrutar el carrer, orinar en la via pública o abandonar mobles al carrer oscil·len entre els 750 i els 3.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + nou =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020