25n
25N
25N

Policia autonòmica proposa sancionar a 33 locals aquest cap de setmana i desallotja un pub a València per excés d'aforament

Policia autonòmica proposa sancionar a 33 locals aquest cap de setmana i desallotja un pub a València per excés d'aforament
09/08/2020 -

El grup d’Espectacles de la Policia de la Generalitat ha inspeccionat i controlat aquest cap de setmana 158 locals i ha alçat 33 actes de proposta de sanció tant per incomplir les mesures sanitàries enfront de la Covid-19 com per infringir alguns dels preceptes regits en la llei d’espectacles públics. També es va desallotjar un pub a València el divendres per excés d’aforament.

Aquestes inspeccions se sumen a les 309 que la Policia de la Generalitat va realitzar entre el dilluns i el dijous. Des de divendres passat, la Unitat Adscrita de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana va realitzar 415 advertiments relacionats amb l’ús de la mascareta i la distància de seguretat.

Del total, 48 es van convertir en proposta de sanció per no usar la mascareta en la via pública o locals oberts al públic. A més, els agents van identificar a 420 persones i 121 vehicles, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El dispositiu també va permetre imposar una ordre de tancament d’establiment per mancar de llicència i el divendres es va procedir al desallotjament d’un pub a València per excedir l’aforament. En Castelló de la Plana s’ha proposat sancionar a diversos locals per ser nombrosos els cambrers que treballaven sense la mascareta obligatòria. A més, la Unitat Adscrita ha alçat 13 actes per tinença de drogues i ha realitzat 10 auxilis humanitaris en les últimes hores.

Per províncies, en la de València la Policia de la Generalitat va practicar 66 inspeccions en locals de València, Cullera i Gandia amb un resultat de nou propostes de sanció. En la d’Alacant, els 60 establiments controlats se situaven a Benidorm, Sant Joan d’Alacant, Elx i Alacant, i 10 d’ells van ser proposats per a sanció.

A la província de Castelló es van inspeccionar 32 locals a Benicarló, Alcossebre, Torreblanca, Peníscola, Benicàssim i Castelló de la Plana amb un resultat de 14 actes de propostes de sanció. A aquestes dades cal sumar les sancions proposades per altres cossos amb competències en seguretat.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat els “bons resultats” que està donant la coordinació entre els diferents cossos de seguretat, que “ha permés multiplicar l’eficàcia dels controls” i que ja ha tingut un efecte directe sobre els nous brots associats a l’oci nocturn. En aquest sentit, Bravo ha recordat que fa una setmana el percentatge era del 17% i després dels controls realitzats des del passat cap de setmana, ara aqueix mateix percentatge “ha caigut dos punts”.

Bravo ha assenyalat que les reunions socials han sigut objecte també d’especial control per part de la Policia de la Generalitat aquest cap de setmana, ja que actualment el 48% dels nous contagis estan associats a trobades amb amics o familiars. La consellera ha reconegut que “l’oci és una part fonamental de la vida de les persones” però ha recordat que és fonamental “aprendre a divertir-nos segons les normes sanitàries que ens imposa la pandèmia”.

En aquesta línia, Bravo ha assenyalat que és comprensible que “la gent tinga ganes d’ajuntar-se i divertir-se” però ha demanat que es faça “extremant les precaucions per a no posar en joc la vida de ningú”. La titular de Justícia ha aprofitat per a tornar a fer una crida a la corresponsabilitat, perquè “entre tots puguem viure un estiu segur que evite també una tardor dramàtica”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =