25n
25N
25N

Sánchez promet un nou sistema de finançament autonòmic que "beneficiarà a la Comunitat Valenciana"

Demana el vot per a “frenar al franquisme” i fer avançar el país

Sánchez promet un nou sistema de finançament autonòmic que "beneficiarà a la Comunitat Valenciana"
07/11/2019 -

El cap de l’Executiu i candidat a la reelecció, Pedro Sánchez, ha promés aquest dijous a Castelló un nou sistema de finançament autonòmic “que beneficiarà a la Comunitat Valenciana”, sempre que aconseguisca formar govern després de les eleccions del 10 de novembre.

En un míting davant 1.200 càrrecs, militants i simpatitzants en l’Espai La Pèrgola de Castelló, ha avisat que per a poder abordar la revisió del sistema de finançament es precisa la formació d’un Executiu estable que compte amb estabilitat parlamentària per a poder tirar-lo avant.

En el penúltim dia de la campanya, Sánchez ha demanat el vot per al PSOE perquè és l’únic que servirà per a “frenar al franquisme” que representa Vox –en ascens segons totes les enquestes– i que permetrà formar Govern i fer avançar al país.

El líder socialista ha anomenat a la mobilització per a fer front a una ultradreta que anhela “una Espanya en blanc i negre”, la de fa 44 anys, i a la qual PP i Ciutadans no combaten a pesar que els està devorant electoralment.

Com a exemple de la reculada que representa una formació com Vox, que cada vegada influeix més, segons Sánchez, en el discurs de PP i Ciutadans, ha cridat l’atenció sobre el fet que el Govern de Múrcia estiga donant “subvencions a associacions que consideren que l’homosexualitat és una malaltia”.

Sánchez ha presentat com una fortalesa del PSOE la seua presència àmplia en tot el territori espanyol, una mica del que no pot presumir el PP que, de 48 escons que reparteix Catalunya, només té un per Barcelona i cap al País Basc. El PP, ha assenyalat, podrà voler salvar als catalans però “els catalans no volen ser salvats” pel PP, la qual cosa hauria de portar a aquest partit a una reflexió, opina el líder socialista.

El cap de l’Executiu ha posat en valor l’acció de govern en aquests 15 mesos, en els quals s’ha apujat el Salari Mínim Interprofessional, s’han revertit les retallades educatives, s’ha recuperat la universalitat de la sanitat pública, s’ha recuperat la cotització de les cuidadores no professionals de dependents i s’han exhumat les restes del dictador Francisco Franco de la Vall dels Caiguts.

“I en la pròxima legislatura acabarem amb la Fundació Francisco Franco i amb qualsevol vestigi del franquisme al nostre país!”, ha proclamat, desencadenant els aplaudiments del públic que li escoltava.

Als “estupends” que menyspreen les polítiques de memòria històrica perquè diuen estar més preocupats per les pensions o l’educació, Sánchez els ha dit que les dues coses no són incompatibles, com demostra el projecte del PSOE, que para atenció tant a uns elements com als altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 4 =