25n
25N
25N

Sánchez espera que al desembre es comence a vacunar als grups de la població consensuats amb les CCAA

Sánchez espera que al desembre es comence a vacunar als grups de la població consensuats amb les CCAA
07/09/2020 -

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha comentat aquest dilluns que espera que la vacuna contra el nou coronavirus puga començar a administrar-se a determinats grups poblacionals, consensuats amb les comunitats autònomes, a partir del mes de setembre.

En una entrevista en TVE, recollida per Europa Press, Sánchez ha recordat que la Unió Europea és la que està gestionant la compra de les vacunes contra el nou coronavirus, sent la desenvolupada per la Universitat d’Oxford (Regne Unit) i la companyia AstraZeneca la que està més avançada.

“Ara mateix, a nivell europeu, estem tancant contractes amb diferents farmacèutiques. L’accessibilitat serà per a tots els ciutadans europeus i el contracte que ja s’ha tancat és amb AstraZeneca i Oxford ja que és la que és la que ara mateix té els assajos més avançats, per la qual cosa esperem que el mes de desembre puguem començar a vacunar a una part de la població a Espanya”, ha recalcat Sánchez.

De fet, el president del Govern ha recordat que aquest dimecres el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), presidit pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, i en el qual participen totes les comunitats autònomes començarà a treballar en els grups de població que rebran primer la futura vacuna contra el coronavirus.

Així mateix, Sánchez ha assegurat que l'”horitzó” d’una resposta contra el virus per part de la ciència, al costat del millor coneixement que tenen els metges sobre el maneig de la malaltia, la major protecció dels professionals sanitaris i l’augment de la conscienciació dels ciutadans fa que s’estiga “molt millor preparats” contra la Covid-19 que al març o abril.

“Amb independència que el nombre de contagis siga equiparable a la situació que teníem al març i abril, la pandèmia no és de les mateixes característiques del que desgraciadament vivim”, ha recalcat Sánchez, per a avisar que el coronavirus continua sent un “gran desconegut i un adversari mortífer per al conjunt de la població europea”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 11 =