25n
25N
25N

Sánchez crida a "anivellar la cohesió territorial" perquè no hi haja CCAA de primera i de segona

Demana que la reunió servisca també per a abordar la igualtat de gènere, la transició digital i emergència climàtica

Sánchez crida a "anivellar la cohesió territorial" perquè no hi haja CCAA de primera i de segona
31/07/2020 -

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat aquest divendres, abans d’arrancar el debat de la Conferència de Presidents, la necessitat de treballar per a “anivellar” la “cohesió territorial” i que a l’hora de combatre la pandèmia del coronavirus i la crisi derivada d’aquesta no hi haja “Comunitats de primera i de segona”, i que la recuperació siga “inclusiva”.

“Han d’estar totes al mateix nivell, amb les mateixes oportunitats, perquè tots mereixem aqueixa igualtat d’oportunitats”, ha defensat durant la declaració institucional davant els mitjans de comunicació que ha oferit al costat de la presidenta de la Rioja, Concha Andreu.

En la seua intervenció, el president ha recordat que algunes Comunitats van haver de fer front a la pandèmia amb més dificultats i menys oportunitats que unes altres i, per això, ha defensat que un dels objectius ara ha de ser “anivellar” aqueixa cohesió territorial. “No podem deixar a ningú arrere, ni a les persones ni als territoris”, ha reivindicat.

“El mateix que demanem a Europa perquè el mercat únic no implicara una fallida entre rics i pobres, hem de fer el propi al país que no hi haja Comunitats de primera i de segona i anivellar amb les mateixes oportunitats”, ha reclamat, abans del debat que, entre altres coses, abordarà el sistema de repartiment dels fons europeus entre les Comunitats

UNA “SITUACIÓ INÈDITA” EN CENT ANYS

Pedro Sánchez ha afirmat que tothom “és conscient que en els últims sis mesos s’ha viscut una situació inèdita” i ara que el virus “continua present”, el primer dels objectius és “salvar vides i protegir la salut pública”.

Amb aquest escenari, ha reivindicat la “triple xarxa de seguretat” dissenyada pel seu Executiu per a afrontar l’eixida de la crisi, formada per la posada en marxa dels Expedients de Regulació d’Ocupació, les cobertures dels aturats els contractes temporals dels quals havien expirat o les ajudes per cessament d’activitat als treballadors autònoms.

Al marge de discutir sobre el repartiment de fons o la situació sanitària, Pedro Sánchez ha avançat que també vol que aquesta conferència servisca per a abordar l’emergència climàtica, les polítiques de transició digital –claus per al sector educatiu o el mercat laboral del futur– o la igualtat de gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =