25n
Orgull
Orgull

Sánchez avisa que el percentatge per a aconseguir la immunització serà major del 70% a causa de la variant Delta

El president del Govern ha fet balanç aquest matí després del primer semestre de la legislatura

Sánchez avisa que el percentatge per a aconseguir la immunització serà major del 70% a causa de la variant Delta
29/07/2021 -

La variant Delta continua alterant els plans inicials. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest matí en la Moncloa per a fer balanç del primer semestre de la legislatura. Entre altres coses, Sánchez ha avisat que “probablement” el percentatge per a aconseguir la immunització de grup haurà de superar el 70%, la xifra inicial marcada com a objectiu per a finals de l’estiu.

La força de la cinquena ona amb un exponencial creixement dels contagis a la calor de la variant delta està comprometent la volta a la normalitat que el Govern projectava per a aquest estiu. El seu discurs respecte al final de la pandèmia no varia, però el president del Govern ha hagut de reconéixer hui que, efectivament, les coses s’han complicat.

Segons l’últim informe actualitzat sobre la seua situació al país publicat aquest dilluns, el Ministeri de Sanitat destaca que el percentatge de casos compatibles amb aquesta variant procedent de l’Índia va aconseguir un 68% en la setmana del 5 a l’11 de juliol. No obstant això, la seua incidència continua sent molt dispar segons les comunitats autònomes: mentre que en algunes no arriba al 7%, en unes altres supera el 90% (com és el cas de la Comunitat Valenciana).

Pedro Sánchez ha apel·lat a la unitat per a superar la pandèmia i ha animat a la ciutadania a “fer un últim esforç i no baixar la guàrdia”. Cal recordar que Espanya es troba com un dels països que millors xifres de vacunació registra. I així s’ha felicitat Sánchez. “Fixen-se, en termes relatius el que hem aconseguit entorn d’altres països, estem vacunant a ritmes superiors als d’altres països com EUA”, ha afirmat el president.

El 55% de la població espanyola té ja la pauta completa, cosa que significa que ja està immunitzada contra la COVID-19. Si bé l’objectiu inicial està molt a prop (el 70% de la població immunitzada), amb aquest nou anunci de Sánchez es podria allargar fins al 75-80% a causa de la ràpida propagació de la variant Delta per tota Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 1 =