caixa popular

Sánchez anuncia a Clavijo una Conferència de Presidents quan concloga la ronda de contactes amb els caps autonòmics

Oscar del Pozo - Europa Press

Sánchez anuncia a Clavijo una Conferència de Presidents quan concloga la ronda de contactes amb els caps autonòmics
25/10/2018 -

El president del Govern canari, Fernando Clavijo, ha anunciat que el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, convocarà una Conferència de Presidents una vegada que concloga la seua ronda de contactes bilateral amb cada mandatari autonòmic.

Així ho ha avançat Clavijo després de reunir-se amb Sánchez al Palau de la Moncloa en el marc d’aquestes trobades.

La convocatòria d’aquesta conferència era una reivindicació del president canari a la qual s’hi havien unit altres presidents com el del Govern murcià, Fernando López Miras, o el de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido.

El Govern socialista es va comprometre en el moment de constituir-se a convocar aquest fòrum autonòmic abans de finals d’any, però Sánchez ha emprès abans una ronda de contactes amb tots els dirigents territorials en la qual encara falten les entrevistes amb Navarra, Extremadura, Illes Balears, Madrid i Castella i Lleó, a més de Ceuta i Melilla.

La data de la conferència depèn per tant que concloguen aquestes entrevistes i també de les eleccions andaluses del 2 de desembre, després de les quals es constituirà un nou govern de la Junta.

AFRONTAR ELS PROBLEMES TERRITORIALS I CATALUNYA

Entre els temes per tractar, Clavijo reclamava que es dialogara entre totes les comunitats autònomes sobre les possibles solucions al conflicte a Catalunya, cosa que ha dit aquest dijous que seria “ideal”, encara que ha recordat que és Sánchez qui posarà l’ordre del dia d’aquesta reunió.

Clavijo considera que seria “positiu” fer front “als problemes territorials d’aquest país entre tots”, així com que “hi assistiren tots els presidents”.

“Jo crec que tenim reptes importants com a país. Tenim molt per aportar, per opinar i per debatre des del diàleg”, ha sentenciat.

SOSTENIBILITAT I IMMIGRACIÓ

El cap de l’Executiu canari ha explicat que Sánchez és partidari d’esperar a concloure les seues trobades amb tots els presidents autonòmics abans de convocar la Conferència de Presidents, i que li ha avançat que es tractaran aspectes com la sostenibilitat dels serveis públics, la immigració o els “problemes comuns” a totes les autonomies.

A més, ha afirmat que la Conferència de Presidents no substitueix la celebració al Senat del debat de l’estat de les autonomies, proposta amb la qual el Govern de l’Estat segueix endavant per a la seua celebració en el proper període de sessions, és a dir, de febrer a juny.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − huit =