25n
25N
25N

Sant Marcel·lí acull una experiència pilot de reciclatge de plàstic

Sant Marcel·lí acull una experiència pilot de reciclatge de plàstic
17/07/2018 -

Durant dos dies, al voltant de 30 experts estudiaran a Las Naves com millorar la implicació ciutadana en el reciclatge de plàstic en el marc del projecte europeu PlastiCircle, del qual València forma part. Entre les estratègies plantejades destaca la posada en marxa d’un sistema pilot de compensació i innovació en els contenidors de plàstic al barri de Sant Marcel·lí.

Entre hui i demà València acull la visita dels socis del projecte europeu PlastiCircle, co-finançat pel programa Horitzó 2020 i que té com a objectiu millorar la cadena de residus d’envasos de plàstic des d’un enfocament d’economia circular, per la qual cosa impulsa processos d’innovació en totes les fases de la recollida de residus, des del transport fins a la classificació i la recuperació.

«Per guanyar la batalla al plàstic és fonamental la conscienciació i la implicació ciutadana, motiu pel qual el projecte estudiarà, entre altres accions, estratègies de compensació ciutadana per estimular el reciclatge», ha explicat el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo. «Totes les estratègies naixeran de processos de co-creació i de participació ciutadana amb el veïnat del barri de Sant Marcel·lí».

Este matí la delegació europea s’ha acostat a Sant Marcel·lí per conéixer on es desenvoluparà l’experiència pilot, després d’haver visitat una planta de selecció d’envasos lleugers a Picassent gestionada per Vaersa. Demà tindrà lloc un conjunt de xarrades i sessions a Las Naves, durant les quals es tractarà, entre altres qüestions, l’objectiu de la Unió Europea, anunciat el passat mes de gener, perquè tots els envasos de plàstic siguen reutilitzables o reciclables en 2030.

PROJECTE PLASTIRCICLE

El consorci europeu està integrat per 20 institucions públiques i privades d’Espanya, Noruega, Alemanya, Holanda, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Romania i Eslovènia. Les proves pilot es faran a València, Utrech (Holanda) i Alba Iulia (Romania). Junt amb Las Naves, són socis espanyols de PlastiCircle: ITENE (Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística), que actua com a coordinador, SAV-LAVEGA (concessionària per a la recollida de residus), INTERVAL (Indústries termoplàstiques valencianes), ECOEMBES i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona).

Més informació

1 Comentari

  1. Xavier Garcia Borràs
    Xavier Garcia Borràs setembre 06, 13:19

    Ha empezado ya la prueba piloto en alba iulia?

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =

escalante
escalante
Informacion coronavirus