caixa popular

Sant Joan de l'Hospital, un dels conjunts històrics més antics de València

En el seu interior alberga l’església més antiga de la ciutat, anterior a la Catedral de València

Sant Joan de l'Hospital, un dels conjunts històrics més antics de València
24/06/2017 -

En el cor de la ciutat de València, concretament, en el barri de la Seu-Xerea, es troba un dels conjunts històrics més impressionants de la ciutat i que, a més, alberga en el seu interior l’església més antiga de València, anterior fins i tot a la Catedral. Parlem de Sant Joan de l’Hospital, declarat Monument Històric-Artístic de caràcter Nacional.

Aquest extraordinari conjunt va ser fundat l’any 1238 per l’Orde Militar dels Cavallers Hospitalaris de Sant Joan de Jerusalem, quan Jaume I els va concedir uns terrenys i la casa-palau de Haçah Habinba, situats en la porta musulmana de la Xerea, en reconeixement a la seua ajuda en la Reconquesta de València.

D’aquesta manera, i com era habitual en aquella època, en la construcció de Sant Joan de l’Hospital, es va alçar una església, un cementeri, un hospital i una residència per als cavallers. Actualment, a excepció de l’església, completament restaurada, tan sols ens queden restes, en procés de recuperació, del que un dia va ser Sant Joan de l’Hospital.

Va ser en 1997 quan la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana van declarar aquest espai Museu de Lloc. Des de llavors, i encara que museu i església formen part del mateix conjunt, les seues activitats són diverses. Així, mentre l’església realitza la seua activitat litúrgica, el museu treballa per a donar a conéixer el valor històric que posseeix aquest lloc, alhora que promou la restauració i recuperació, en la mesura del possible, de l’arquitectura medieval valenciana de Sant Joan de l’Hospital.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 10 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris