25n
25N
25N

"Cal plantar cara per tots els problemes ferroviaris de la ciutat"

Els veïns de Sant Isidre demanen que se secunde el soterrament de vies que divideix al barri

Sento

"Cal plantar cara per tots els problemes ferroviaris de la ciutat"
03/10/2018 -

Ara que ja està més prop de convertir-se en una realitat el soterrament de vies de Serrería, els veïns del barri valencià de Sant Isidre volen fer una crida perquè es pose el focus d’atenció en un problema que lleva afectant el barri des de fa més de mig segle: les vies del tren en la superfície que no solament genera molèsties als veïns que viuen als blocs pròxims, sinó que divideixen Sant Isidre deixant, a un costat, el pavelló, el dipòsit de l’EMT o l’església del barri i, a l’altre, una gran part del nucli històric de la zona.

En l’últim Ple, celebrat en l’Ajuntament de València, els grups polítics van votar favorablement, i per unanimitat, la moció per a les vies de Serrería, que arreplegava les peticions dels veïns de Natzaret i el Grau de no construir un passeig elevat enjardinat provisional, com es reflectia en el PAI del Grau, sinó que optaran pel soterrament de les vies que està pendent des de fa més de dues dècades.

“En el Ple, vam ser testimonis del silenci de tots a la nostra petició”

Davant aquesta situació, l’Associació de Veïns de Sant Isidre ha manat un comunicat en el qual han expressat que recolzen el soterrament de les vies de Serrería. No obstant això, en el Ple també van ser testimonis “del silenci, per part de tots, a la nostra petició. Es passava olímpicament de Sant Isidre. Veiem com tots els grups polítics giren la cara a aquest problema de Sant Isidre i no plantegen alternatives o propostes com, per exemple, un simple túnel que connecte el barri i ho faça més permeable de moment, guanyant i millorant substancialment la mobilitat del veïnat o plantejar-se un viaducte”.

Per aquest motiu, han informat que tornaran a proposar a l’Ajuntament aquest cas perquè “traga pit per tots els problemes ferroviaris de la ciutat, i pressione al Ministre de Foment perquè incloga aquesta obra en el Pla de Millora de Rodalies de València, que compta amb una inversió de 1.400 milions d’euros fins a l’any 2025″.

Cal recordar que aquest soterrament apareixia en les revisions del Pla General d’Ordenació Urbana de 2010 i 2014. No obstant això, encara no s’ha realitzat, malgrat la insistència d’aquests veïns que no solament estan cansats de no poder recuperar un barri unificat, sinó que la contaminació acústica i ambiental que assumeixen els veïns d’aquest barri no quadra amb la idea d’una València més neta i pacificada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus