25n
25N
25N

El carrer Sagunt torna a acollir la tradicional celebració de Sant Antoni Abat

El tradicional Mercat del Porrat torna al carrer Sagunt amb un fum de paradetes

Mercat del Porrat

El carrer Sagunt torna a acollir la tradicional celebració de Sant Antoni Abat
15/01/2019 -

El 17 de gener, la Comunitat Valenciana es prepara per a celebrar la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals. I, encara que una gran part de municipis es reserven aquesta celebració per al cap de setmana, la veritat és que hi ha els qui prefereixen seguir la tradició, i festejar aquest dia de manera oficial. Eixe és el cas de la Germandat Sant Antoni Abat de València que, com cada any, el 17 de gener organitza una gran festa amb la tradicional benedicció dels animals, la foguera i, fins i tot, focs artificials.

De nou, el carrer Sagunt de València tornarà a ser l’escenari triat per a la celebració d’aquesta festivitat que arrancarà el dimecres, 16 de gener, amb la celebració de l’Eucaristia inaugural de la festa (20.00 h); la processó cívica, que estarà encapçalada per grups folklòrics de tabalet i dolçaina, així com de danses tradicionals (20.45 h); i, com a colofó, la tradicional cremà de la foguera de Sant Antoni, coronada amb la imatge del porquet, que se sol situar al carrer ministre Luis Mayans o voltants, i el tret de focs artificials (21.30 h).

El dia gran serà el dijous, 17 de gener, quan, després de la Missa Major en honor al patró Sant Antoni Abat (10.00 h), es procedirà a la benedicció i desfilades d’animals al carrer Sagunt. Així, a les 10.45 hores, seran les Falleres Majors de València les encarregades de realitzar una solta de coloms per a inaugurar la benedicció.

Els primers a passar serà la ciutadania amb animals domèstics, seguits de la Policia Local muntada amb uniformes de gala. La desfilada continuarà amb la solemne entrada de les Falleres Majors de València, que ho faran en un carruatge de gala i escortades per la Policia Nacional i l’esquadró de cavalleria de la Guàrdia Civil amb vestits de gala, acompanyats també per la música de la dolçaina i el tabalet.

Més tard, serà el torn de les unitats canines de la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Local de València i la Unitat Militar d’Emergències; els carros de tirs de cultiu; els enganxaments de luxe i carruatges; l’entrada de l’hípica i picadors; les amazones i genetes i, per a tancar aquesta desfilada multitudinària, més veïns i veïnes amb animals domèstics que s’hagen acostat fins al carrer Sagunt per a beneir als seus animals.

I per si no fos prou, el Mercat del Porrat torna al carrer Sagunt i avinguda de la Constitució per a celebrar Sant Antoni. Així, des del 14 al 17 de gener, en aquest tradicional mercadet trobaràs tota mena de productes gastronòmics, com a fruits secs, confits o tostons, entre altres, que et transportaran a la teua infància. El Mercat del Porrat estarà obert des de les 6.00 fins a les 23.00 hores.

Com anar a la benedicció d’animals del carrer Sagunt

Per a gaudir de tots els actes organitzats amb motiu de la festivitat del patró dels animals, podràs fer ús del transport públic. Amb el metro, t’acostaran les línies 1, 3 i 4, mentre que si agafes l’autobús podràs arribar amb les línies 6, 16 i 26.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa