25n
25N
25N

S'amplia el betlem municipal per a la plaça de la Reina

Els treballs per muntar el betlem del Saló de Cristall ja han començat

S'amplia el betlem municipal per a la plaça de la Reina
30/11/2016 -

Després de l’èxit de l’any passat la plaça de la Reina acollirà enguany per segona vegada consecutiva el betlem municipal. Com a principal novetat, segons ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, hi haurà l’increment del nombre de figures, que en esta ocasió comptaran amb un nou patge, un dromedari i alguns animals més.

“L’enclavament va ser perfecte per la seua espectacularitat, al costat de la catedral, i la retroalimentació que vàrem rebre va ser molt positiva el Nadal passat, amb la qual cosa enguany repetim i hi haurà betlem a la plaça de la Reina. També des del punt de vista turístic i econòmic és positiva esta localització, en crear un segon nucli d’atracció al centre de la ciutat, com en diverses ocasions ens van reconèixer l’associació de comerciants, que enguany, de fet, col·labora amb l’Ajuntament en esta iniciativa”, ha explicat Fuset.

Les peces del betlem han sigut objecte de la restauració i posada a punt necessàries després d’estar un mes exposades al carrer l’any passat. Els treballs els han fet les filles de l’artista Vicent Luna.

A més, la delegació de Parcs i Jardins col·labora en el condicionament de l’entorn donant uniformitat amb la reixa de forja que només envoltava una part del naixement.

Este mateix divendres es muntarà perquè durant el cap de setmana i el pont ja puga ser contemplat per tota la ciutadania i les persones que visiten la nostra ciutat.

Betlem al Saló de Cristall

D’una altra banda, l’Associació de Betlemistes ja ha començat el muntatge del naixement al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València. Enguany hi haurà tres parts: una, amb un paisatge amb un riu sec que inclourà un hort de tarongers valencià; una altra, amb el poblat de Betlem i el naixement, que inclou als reis d’Orient descansant a la plaça del poble, gràcies a unes figures exclusives de l’artista valencià Enrique Villagrasa; en tercera instància hi ha el port d’Alexandria, amb el seu far.

La instal·lació, de 40 metres quadrats, comptarà amb vora mig miler de figures, de les quals prop de 300 seran de persones. “Agraïm el treball dels betlemistes que permetran per segon any consecutiu que l’Ajuntament de València oferisca per Nadal a la ciutadania dos betlems”, ha afirmat Fuset, qui ha destacat “la presència de figures exclusives de dos dels millors betlemistes del món”.

El pròxim dilluns, dia 5 de desembre, s’inaugurarà este betlem de la Casa Consistorial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − quinze =