25n
25N
25N

Salvador: 'El Consell prioritza les obres de seguretat viaria que milloren dia a dia la qualitat de vida i la mobilitat de les persones'

Salvador: 'El Consell prioritza les obres de seguretat viaria que milloren dia a dia la qualitat de vida i la mobilitat de les persones'
13/10/2016 -

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, acompanyada, entre altres, pel director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, i per l’alcaldessa de Les Alqueries, Esther Lara, ha visitat les obres dutes a terme per la Generalitat en el terme municipal d’aquesta localitat castellonenca.

En la seua visita, Salvador ha assegurat que aquest tipus d’obres “suposen un canvi important en la qualitat de vida diària dels veïns i veïnes d’este municipi, sobretot perquè milloren la seguretat viaria, la seguretat veïnal i la seguretat dels conductors, que, en definitiva, és pel que estem apostant en la conselleria”.

La consellera ha explicat que la inversió que s’ha destinat a millorar aquest accés de Les Alqueries, de 154.000 euros, es troba en el marc de les actuacions prioritàries de la conselleria en matèria de manteniment i conservació de carreteres, on “estem prioritzant totes aquelles inversions vinculades a millorar la mobilitat sostenible, l’accessibilitat i sobretot la seguretat viaria, facilitant, en aquest cas, el pas dels vianants així com la connectivitat entre el municipi de Les Alqueries i el polígon industrial”.

En aquesta actuació es dignifica la principal entrada del municipi de Les Alqueries, per al que s’han ampliat les voreres i s’han col·locat dues parades d’autobús, que eren inexistents, amb les seues corresponents marquesines. En definitiva, són actuacions, “que milloren la qualitat de vida diària dels veïns i veïnes del municipi”, ha dit la consellera.

Situació d’abandó

L’entrada a Les Alqueries des de la carretera N-340 va ser patint una deterioració amb el pas del temps, de manera que va arribar a constituir una zona degradada. A més, existia un moviment en el tràfic en el qual es produïen situacions de conflicte entre les trajectòries dels vehicles que eixien i els que s’incorporaven a l’N-340. Faltaven dues parades d’autobús en la zona de l’antic camp de futbol. També existia un problema d’accessibilitat per als vianants que transitaven la zona, com que no ha existit continuïtat en les voreres ni hi havia pas de vianants que permetera creuar la CV-222 amb seguretat.

Les obres de seguretat viària de la Conselleria

Davant aquesta situació, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, responent a la petició de l’ajuntament, ha escomés una actuació d’adequació que ha suprimit el moviment del tràfic abans citat que suposa una millora en la seguretat viària. Al mateix temps, s’ha adequat l’entorn del vial dotant-ho de vorera i il·luminació amb el que s’ha millorat la mobilitat sostenible de la zona, s’ha dignificat aquesta porta d’entrada a la població i s’ha millorat l’accés a una zona industrial i de serveis limítrofa.

La primera actuació s’ha dut a terme en la intersecció entre la CV-222 i l’N-340. La intersecció és en ‘T’ i s’ha resolt amb carrils d’acceleració i desceleració per a les entrades i eixides de vehicles. A més, s’ha construït una mitjana separant tots dos sentits de circulació, que impedeix els girs a esquerres, i s’ha executat una vorera nova en el costat de les naus industrials i un pas de vianants que millora i assegura la mobilitat i accessibilitat de les persones que transiten per aquesta zona.

D’altra banda, s’han construït dues parades de bus dotades de sengles marquesines al costat de l’antic camp de futbol, més les voreres corresponents, proporcionant l’espai necessari perquè els autobusos realitzen les parades en condicions de seguretat així com dotant als usuaris d’aquest transport la seguretat i comoditat necessària a l’hora d’utilitzar aquest servei.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + tres =

museo prehistoria