25n
25N
25N

Salvador destaca el "gran èxit" de convocatòria del programa de rehabilitació del Cabanyal que beneficiarà a més de 650 habitatges

Salvador destaca el "gran èxit" de convocatòria del programa de rehabilitació del Cabanyal que beneficiarà a més de 650 habitatges
14/11/2016 -

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha realitzat el recorregut obert al públic que s’ha organitzat dins de les jornades FORAE que s’estan celebrant a València i que han reunit a experts de nivell nacional en rehabilitació i regeneració urbana. Així, han visitat el barri del Cabanyal, on s’estan realitzant importants actuacions en matèria de rehabilitació.

A la visita al Cabanyal han assistit, entre altres, la directora de l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE), Begoña Serrano; la gerent de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE) així com el responsable de la societat del Cabanyal, Vicent Gallard. Aquest recorregut està emmarcat dins de les activitats de les jornades nacionals del Fòrum de Rehabilitació, Estalvi i Energia (FORAE), que ha organitzat la conselleria i que ha reunit durant dos dies a un grup d’experts per a debatre sobre els nous enfocaments en la gestió de la regeneració Urbana i la rehabilitació d’edificis.

Salvador ha mostrat la seua satisfacció pel “bon acolliment i per l’èxit de convocatòria” que han tingut les ajudes per a l’Àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRU), on segons ha indicat, ja s’han aprovat expedients d’ajudes per a actuacions en 134 edificis que beneficiaran a 650 habitatges de de el Cabanyal, corresponents a sol·licituds d’ajudes de la primera fase que compta amb un pressupost de 4,6 milions d’euros. En total, per al barri del Cabanyal de València es destinaran 12.975.000 milions d’euros amb l’objectiu de rehabilitar elements comuns i realitzar actuacions en espais públics. “És el primer pas per a començar a canviar la situació d’aquest barri” i ha recordat que les obres de rehabilitació del ARRU tenen un termini per a realitzar-se fins a març del 2018.

Per a la consellera es tracta d’una bona notícia perquè demostra que “hi ha una demanda real i voluntat, és un barri on els veïns i veïnes s’estan bolcant per la regeneració i rehabilitació d’aquest, malgrat les dificultats econòmiques per les quals estem travessant”.

Salvador ha informat que a més de les actuacions del ARRU, el Consell va iniciar una nova etapa de consens juntament amb l’Ajuntament de València per a desbloquejar i reiniciar projectes en el Cabanyal, “cercant una mirada diferent d’aquest barri emblemàtic i històric de València”. En aquest punt ha recordat que la conselleria va donar el primer pas a disposar d’11 milions d’euros del Pla Confiança per a dur a terme actuacions de regeneració d’espais urbans del Cabanyal que estaven destinats a expropiacions del bulevard Sant Pere.

Així mateix, ha afegit que aquest projecte també ha sigut seleccionat per Brussel·les i rebrà 15 milions d’euros per a Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDESU), cofinançats pel Fondo Europeu de Desenvolupament Regional, dins del programa operatiu Feder del creixement sostenible 2014-2020.

Les jornades sobre “Nous Enfocaments en la Gestió de la Regeneració Urbana i la Rehabilitació d’edificis”, que s’han celebrat aquest dijous i divendres pretenen ser un debat participatiu per a intercanviar experiències i aportar informació de projectes i treballs de regeneració i rehabilitació d’edificis que s’estan desenvolupant tant en àmbit de la Comunitat com en altres nacionals i europeus.

Les sessions s’han centrat en la figura de l’agent/gestor de la regeneració urbana i la rehabilitació així com en els seus nous enfocaments van dirigides als diferents actors del sector de la rehabilitació edificadora, tan privats com a públics, abastant totes les etapes del procés de regeneració i rehabilitació, des de l’elaboració de projectes i estudis previs, fins a l’execució final.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 6 =