25n
25N
25N

Salvador: 'Amb aquesta llei fem un pas per a situar a l'habitatge com un pilar més de l'Estat del Benestar'

Salvador: 'Amb aquesta llei fem un pas per a situar a l'habitatge com un pilar més de l'Estat del Benestar'
01/12/2016 -

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha explicat en Les Corts el projecte de Llei per la Funció Social de l’Habitatge de la Comunitat Valenciana, que es debat aquests dies en el parlament valencià com a últim tràmit per a la seua aprovació.

Salvador ha assegurat que aquesta llei “marcarà un abans i un després en les polítiques d’accés a l’habitatge a la Comunitat” i ha afegit que el pas que ha donat el Govern valencià “té com a objectiu situar a la nostra autonomia entre les societats més avançades en la protecció dels drets de les persones”. “Volem que l’habitatge siga un pilar més de l’Estat del Benestar, després de la sanitat, l’educació, la dependència o les pensions i amb aquesta llei fem aquest pas”, ha apuntat Salvador.

Durant la sessió, en la qual han estat presents com convidats els membres del Consell Assessor que ha col·laborat amb el Govern valencià en la redacció d’aquest text, la consellera ha agraït el treball realitzat per les entitats que han treballat en aquest òrgan com la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH), les confederacions d’associacions de veïns i consumidors, Amnistia Internacional, representants de l’àmbit jurídic i universitari així com els col·legis d’advocats i registradors o la Federació Valenciana de Municipis i Províncies perquè “hem volgut treballar conjuntament per a aconseguir el màxim consens possible”, ha indicat.

Segons ha explicat Salvador, aquesta llei “situa a l’habitatge en el centre de les polítiques del Govern valencià” i ha afegit que va en la línia de la Nova Agenda Urbana que va eixir de la passada conferencia de les Nacions Unides sobre l’Habitatge i el Desenvolupament Urbà Habitat III. “Aquesta llei és un punt de partida per a una nova política de l’habitatge que no està basada en l’especulació, sinó en les persones; perquè deixe de ser un bé de luxe i passada a ser un ben al servei de l’interés general”, ha apuntat abans d’afegir que “serà un instrument de transformació per a consolidar una societat més inclusiva, més justa i més equitativa”.

L’objectiu fonamental de la llei és “fer efectiu el dret a un habitatge assequible, digne i adequat” perquè l’habitatge “suposa un projecte crucial en la vida de moltes persones i aquest dret malgrat que estar arreplegat en la Constitució no s’havia desenvolupat la seua aplicació, aquesta llei suposa convertir-ho en un vertader dret”.

La consellera ha justificat la necessitat d’aprovar aquesta llei perquè “mai més l’habitatge torne a estar a la cua de les polítiques del Govern valencià” i ha recordat que l’antic govern “va reduir la inversió en el programa d’habitatge, en passar de 177 milions en 2002 a tan sols 29 milions en 2014. Una situació que està canviant amb els pressupostos de l’actual Govern valencià, ja que, en 2016, va anar el programa que més va pujar amb un 110% d’augment i en dos anys quasi s’ha triplicat el pressupost en aquesta matèria pel que fa als últims pressupostos de l’antic govern”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 4 =