caixa popular

El Saló de Cristall acull els dos ninots indultats de les Falles 2018

El Saló de Cristall acull els dos ninots indultats de les Falles 2018
02/07/2018 -

El Saló de Cristall de l’Ajuntament de València acull des de hui i fins al pròxim divendres els dos ninots indultats en les Falles d’enguany. Per tercer any consecutiu la Regidoria de Cultura Festiva ha organitzat la Setmana del Ninot Indultat, amb la col·laboració del Museu Faller de València, amb l’objectiu de potenciar la visibilitat d’aquestes obres d’art entre les persones que visiten la Casa Consistorial.

Com a novetat, l’exhibició dels dos ninots indultats enguany va acompanyada per uns panels explicatius que informen sobre les Falles, el Museu Faller de València, l’indult del foc i qüestions específiques sobre les dues obres exposades. D’una banda, hi ha l’obra ‘La llibreria’, del Taller d’Algarra per a la comissió Almirall Cadarso – Comte d’Altea; d’una altra, hi ha l’obra ‘Vicente Enguídanos, l’últim velluter’, de l’artista Sergio Gómez Ferrer per a la comissió de la Falla Barri Beteró.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat que amb aquesta iniciativa el consistori torna a valorar la centralitat de la falla, com a element principal de la festa gran de la ciutat, així com de les comissions falleres i dels artistes fallers, eix central de les Falles. «El que fan els artistes fallers és art amb majúscules. Per això des del primer dia aquest govern ha volgut que les seues obres no s’amunteguen en una carpa sinó que s’exhibisquen en un museu i també en un espai noble de la casa de tots els valencians i valencianes, com el Saló de Cristall», ha explicat.

El regidor ha destacat que són moltes les persones que visiten l’Ajuntament de València, moltes d’elles visitants a qui «la Setmana del Ninot apropa les obres dels artistes fallers i, per tant, l’essència de les Falles», perquè puguen apreciar el treball que porten darrere i facilitar el seu interés tant per les Falles, en general, com, en concret, pel Museu Faller, del qual aquests ninots indultats passaran a formar part.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris