25n
25N
25N

Ix de l'UCI després de 145 dies Fernando, el pacient que més temps ha estat en intensius

Ix de l'UCI després de 145 dies Fernando, el pacient que més temps ha estat en intensius
20/08/2020 -

L’Hospital La Salut de València ha traslladat a planta aquest dijous a Fernando Llopis Giner, el pacient amb Covid-19 que més temps ha estat ingressat en una Unitat de Vigilància Intensiva (UCI) d’Espanya, on ha romàs un total de 145 dies dels 149 que porta a l’hospital.

“La Covid-19 va provocar que Fernando patira un fracàs multiorgànic amb una pneumònia bilateral requerint ventilació mecànica, hemodiàlisi, traqueostomia i anestèsia profunda”, ha detallat el responsable de l’UCI de La Salut, el doctor José Manuel Segura, segons ha informat el centre en un comunicat.

Per a la recuperació de Fernando, l’especialista ha afegit que han sigut “tan importants els tractaments i cures rebudes, per part del personal sanitari de l’hospital com el suport de la seua incombustible família, fonamental per a la millora del pacient”.

En aquest sentit, el doctor Segura destaca que “la presència constant de la família en UCI, després de la negativització en tres ocasions de les PCR, el seu suport, la seua fe en què tot anava a eixir bé i una gran rehabilitació han sigut factors que han contribuït moltíssim en la millora de Fernando”.

Després de quasi cinc mesos de lluita contra el virus, el responsable de l’UCI de la Salut assenyala que Fernando “és l’exemple que ens indica que no hem de desistir de la nostra obstinació ni perdre l’esperança, malgrat les adversitats i garrotades que ens dona aquesta malaltia”, que assegura que “deshumanitza”.

El doctor, en un dels vídeos distribuïts per l’hospital, llig una carta dirigida al personal de l’UCI del centre, escrita aquest mateix dijous pel mateix pacient, en el qual explica que vol posar en relleu “la professionalitat, assistència, ajuda i afecte del servei mèdic i infermeria” del centre, als qui agraeix “la seua activitat constant i amb ajuda de Déu he pogut superar la malaltia greu que he patit”.

Fernando ha sigut traslladat a planta des de l’UCI acompanyat per personal del centre, entre aplaudiments i preguntes: “Què, bé?; I la companyia bona?”, mentre abans de l’arribada a la seua habitació alça una mà amb el polze cap amunt, en senyal que està bé.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − dotze =