25n
25N
25N

Ix a subhasta per una licitació mínima de 624.000 euros la finca del exconseller Blasco a Alzira

És part del procediment per a reintegrar a la Generalitat fons desviats pel frau de les ajudes a la cooperació

Ix a subhasta per una licitació mínima de 624.000 euros la finca del exconseller Blasco a Alzira
03/11/2020 -

La finca de 38.384,47 metres quadrats que l’exconseller de Cooperació i exdiputat ‘popular’ en Les Corts, Rafael Blasco, té en la localitat valenciana d’Alzira ha eixit a subhasta amb una valoració de 891.058 euros i una licitació mínima de 624.000, en el portal de subhastes oficial del Consell General de Procuradors d’Espanya.

Aquesta subhasta és conseqüència del procediment per a reintegrar a la Generalitat els diners desviats de fons de Cooperació, arran de la primera sentència que va condemnar a l’exconseller a sis anys i mig de presó pel frau d’ajudes al Tercer Món, dins de la peça un de la causa, relativa a irregularitats en la concessió d’ajudes per part de Solidaritat a la Fundació Cyes per a projectes a Nicaragua, segons han informat Europa Press fonts coneixedores d’aquest procés.

El TS va declarar provat que dels diners que la Generalitat Valenciana va invertir en aquests dos projectes –1,6 milions d’euros– a penes va arribar al seu destí la quantitat del 3 per cent, exactament 47.953 euros. El 97 per cent restant, els que van resultar condemnats ho van aprofitar per a adquirir i reformar immobles a València. Amb les costes i interessos, els diners a retornar en aquesta primera sentència ascendiria a 2,6 milions d’euros, per la qual cosa es va sol·licitar l’embargament dels seus béns, entre ells aquesta finca a Alzira.

La subhasta es va iniciar a les 12.00 hores del passat 19 d’octubre i romandrà activa durant 30 dies, per la qual cosa finalitzarà a les 18.00 del mateix dia d’aquest mes, segons consta en la informació de la web del Col·legi de Procuradors, que té subscrit un conveni amb el Tribunal de Comptes per a poder realitzar subhastes en aquells procediments en els quals existeixen béns pel mig, amb l’objectiu d’agilitar-les.

Segons les fonts consultades, aquesta és la primera propietat que es trau a subhasta d’un dels condemnats en aquest cas –hi ha tres procediments, dos d’ells amb sentència ferma i un tercer pendent que es pronuncie el Tribunal de Comptes sobre les responsabilitats civils, ja que és a aquest òrgan al qual correspon la reclamació a les autoritats polítiques i funcionaris condemnats–, al qual li seguiran amb posterioritat subhastes de propietats embargades d’uns altres dels considerats responsables del desviament de fons.

D’acord amb altres fonts consultades, Blasco havia presentat una taxació de la finca per valor de 400.000 euros –amb el que únicament s’estimava l’exterior–, encara que des de la Generalitat s’havia plantejat que tècnics d’Agricultura i Hisenda entraren a l’interior per a fer comprovació per part seua.

La Generalitat encara no ha pres la decisió de si participa en la subhasta de l’immoble, encara que tot el que s’obtinga d’aqueixa venda anirà a les arques públiques.

Es tracta d’una finca rústica, plantada de tarongers, en terme d’Alzira, constituïda per diverses parcel·les, dues d’elles amb habitatge. Una d’elles consta de casa de planta baixa i pis alt, amb una superfície en solar de 148 m², i una total construïda de 135 m2, amb les dependències i serveis propis per a habitar.

Sobre l’altra parcel·la amb habitatge hi ha dues construccions: una casa d’habitació, de només planta baixa, que es compon d’estar, dos dormitoris, bany, cuina i office, que té una superfície total útil de 135,50m2 i construïda de 165,12 m2. Per a accedir a aquesta casa existeix una altra entrada i disposa d’una piscina de forma arredonida.

I una segona consistent en una casa d’una sola planta, amb estar-menjador, dos dormitoris, un bany, una condícia, distribuïdor-biblioteca, i un riurau que recorre dues façanes, amb una superfície tancada útil de 161,70 m2; superfície construïda tancada de 166,29 m2; superfície construïda oberta de 44,37 m2 i la superfície construïda total de 220,66 m2.

Blasco està condemnat a més en les peces 2 i 3 del cas a un any de presó per irregularitats en les ajudes a ONG i al projecte fallit per a la construcció d’un hospital a Haití.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 10 =