Les discoteques i les sales d'oci preparen un pla de mesures per a la reobertura

El pla seguirà el model de la Xina, on fa unes setmanes es van reobrir els llocs d’oci però amb restriccions

Guardar

low_festival
low_festival

La falsa il·lusió de sociabilització que estan oferint les xarxes des que es va instaurar l'estat d'alarma a Espanya no evita que els ciutadans estiguen desitjant tornar a reunir-se al carrer. Visitar als familiars, reunir-se amb els amics en un bar o passejar a l'aire lliure són activitats senzilles que es troben entre les més anhelades per la població. I també l'oci, sortir de festa, ballar i sentir-se lliure; especialment els més joves ara que s'acosta l'estiu. És per això que el sector de l'oci ja prepara una sèrie de mesures i protocols per a garantir la màxima seguretat una vegada es permeta la volta del públic als seus establiments.

L'Associació d'empresaris de sales de festa, ball i discoteques (AEDIVA) i la Federació nacional d'empresaris d'oci i espectacles (España de noche) treballen conjuntament en l'elaboració del citat pla de mesures i de futurs protocols d'higiene i seguretat sanitària. Perquè, una vegada s'aixequen les restriccions per part del govern i es permeta la volta gradual als negocis d'oci, encara hauran d'afrontar el repte de guanyar-se la confiança de la població, que els primers dies es mostrarà dubtosa a l'hora de reunir-se en llocs públics.

Per això, des de les dues associacions anuncien que seguiran els passos que està donant la Xina en la volta a la normalitat en els sectors de l'oci, on la majoria de les discoteques, incloses les de la regió de Hubei excepte les de la capital Wuhan, ja estan obertes. Això sí, seguint unes mesures de prevenció com la desinfecció d'instal·lacions, la presa de temperatura als assistents o l'ús de màscara i gels per part del personal.

El secretari general d'AEDIVA assegura que "la recuperació de la normalitat exigirà del major esforç, creativitat i capacitat d'actuació del sector cultural i recreatiu" per a guanyar-se la confiança i el suport del seu públic.

Festivals en la Comunitat

Amb l'objectiu principal d'evitar al màxim el risc de propagació de la COVID-19, els esdeveniments multitudinaris seran dels últims a recuperar la normalitat. I en aquest grup trobem els festivals de música, alguns dels quals se celebren en la Comunitat i reuneixen centenars de milers de persones per a gaudir de la música en directe. Tres dels més coneguts en l'àmbit nacional i internacional són el Medusa (Cullera), l'Arenal Sound (Borriana) i el FIB (Benicàssim), uns festivals que en 2019 van congregar a 315.000, 300.000 i 114.000 assistents respectivament. La situació actual impedeix saber amb certesa si es podran dur a terme en les dates previstes, entre juliol i agost, i els organitzadors mantenen la incertesa d'un possible ajornament.

En canvi, un altre dels més coneguts, el Vinya Rock (Villarobledo), celebrat l'últim cap de setmana d'abril, sí que s'ha vist obligat a ajornar les seues actuacions, que s'han traslladat al pont d'octubre. La llista dels festivals previstos per a estiu que podrien veure's obligats a canviar de dates supera la vintena, així que tot queda en mans de l'evolució de la pandèmia.

Destacats