25n
Orgull
Orgull

Sala Russafa rep per tres dies a un inèdit Cervantes en la Presó Real de Sevilla

En l’espai es presentarà una obra que relata el període de presó en què l’autor va donar vida al Quixot

Sala Russafa rep per tres dies a un inèdit Cervantes en la Presó Real de Sevilla

En el marc del cicle Compañías Nacionales, divendres 11 de novembre fins al diumenge 13 la Sala Russafa de València exhibirà La otra mano de Cervantes de Fundición Producciones (Sevilla), una obra amb la direcció de Pedro Álvarez Osorio i creada per Luis Felipe Blasco Vilches.

A quasi 20 anys de la seua mort, al setembre de 1579, l’autor de la novel·la més gran en llengua espanyola, El Quijote de La Mancha, és empresonat en la Prisión Real de Sevilla per suposada adquisició il·legal de diners públics. No era la primera vegada que Cervantes havia de suportar el tancament. En 1575 va ser capturat com a esclau per a un “arráez” de galeres que es va imaginar molts diners per al seu rescat. Cinc anys va passar a Alger.

Esta producció relata la captivitat andalusa de l’escriptor al costat de Diego, un misteriós personatge que forma part d’un dels episodis menys coneguts de la seua biografia, però importantíssim per a entendre la seua obra. Segons el pròleg del Quixot, és durant estos mesos que va engendrar la novel·la.

La otra mano de Cervantes

Sebastián Haro (Cuéntame o El laberinto del fauno) és l’encarregat d’interpretar a Miguel de Cervantes. La seua actuació és acompanyada de la música del violí del clown Jasio Velasco i el violoncel de Carmen García Moreno.

L’obra compta amb ironia, fantasia i humor com, entre la solitud i el silenci, la desesperació i el suport de les muses, es comença a generar una idea literària que ara entenem com a immortal.

Les entrades poden comprar-se en el lloc web de la Sala Russafa.

Nuestras almas, como tú bien sabes y como aquí me han enseñado, siempre están en continuo movimiento y no pueden parar sino en Dios, como en su centro: en esta vida los deseos son infinitos y unos se encadenan de otros y se eslabonan y van formando una cadena que tal vez llega al cielo y tal se sume en el infierno (…)

Los trabajos de Persiles y Segismunda, carta de dedicació a D. Pedro Fernández de Andrade, Conde de Lemos

Fecha: Del 11/11/2016 al 13/11/2016 (20.30 hrs)

Lugar: Sala Russafa, C/ Denia, 55 – València

Preu: Des de 12€

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =