25n
25N
25N

La Sala Escalante acollirà l'Escola Municipal de Teatre i es convertirà en el primer centre d'investigació teatral a Espanya

Amb aquesta mesura els socialistes valencians mostren el seu suport a les arts escèniques i defensen el patrimoni valencià i els projectes culturals dirigits a la formació en edats primerenques

La Sala Escalante acollirà l'Escola Municipal de Teatre i es convertirà en el primer centre d'investigació teatral a Espanya
17/05/2019 -

Sandra Gómez, candidata socialista a l’Alcaldia de València, ha anunciat que la Sala Escalante, “amb un valor patrimonial inqüestionable”, acollirà l’Escola Municipal de Teatre i es convertirà en el primer centre d’investigació teatral a Espanya infantil i juvenil i que siga pioner en els estudis tant escenogràfics, com a pedagògics i de dramatúrgia en aquesta especialitat.

“És important la defensa del nostre patrimoni, així com els projectes culturals que inicien la formació des de les edats més primerenques. Amb aquest impuls volem donar suport de manera ferma les arts escèniques i tot el seu llegat per a aquesta ciutat”, ha defensat Gómez.

Per a la candidata socialista “aquesta mesura està estretament vinculada al relat de ciutat que estem impulsant: ser una València singular, una València en la qual el que ens faça diferents siga el potencial dels seus recursos culturals i on les arts escèniques tenen vertader protagonisme. De fet, bona part del nostre programa dins de l’àmbit de la cultura va dirigit a potenciar tot el valor que té la ciutat de València en espais teatrals com l’Escalante”

Sala Escalante

En 1985 la Diputació de València inicia una experiència artística i educativa per a potenciar l’amor al teatre dels més xicotets i deu anys més tard, en 1995, es crea una Escola de Teatre on adults i xiquets reben formació. Ara la formació socialista de la ciutat de València fa un pas més i impulsarà la creació de l’Escola Municipal de Teatre, un centre de formació teatral per a la ciutat.

Aquesta mítica sala de València forma part d’un conjunt d’edificacions, construïdes sobre les restes de la qual fora Casa de la Cartoixa de la Valldigna, que ocupa gran part de la poma delimitada pels carrers Cavallers, Landerer i Salines.

Aquest conjunt forma part de la història de la ciutat, no solament pel valor arquitectònic de l’espai, situat en un palau tarde renaixentista, sinó pel seu valor sentimental, perquè molts dels adults del present van descobrir el teatre en la infantesa gràcies a les seues representacions infantils.

Per tot això, Sandra Gómez ha mostrat la seua disposició per a recuperar, de la mà d’ajudes i subvencions provincials, autonòmiques i nacionals, “aquells edificis que tenen un valor cultural per a la nostra ciutat i un relat de la ciutat, com l’Escalante, que representa a la perfecció aquests dos conceptes”. Gómez ha agraït la col·laboració del patronat de la Joventut Obrera, que gestiona la sala, per a poder implementar aquesta proposta, “una proposta que posar en valor tot el potencial cultural de la ciutat”.

Per part seua, el president del Patronat de la Joventut Obrera, José Luis Ferrando, ha agraït aquesta proposta, que rep com “un moment d’esperança”. A més, ha afegit que esperen que “que els xiquets i xiquetes de puguen somiar en aquest teatre i també els majors puguen continuar venint a la Sala Escalante per a contemplar obres com les que s’han realitzat al llarg dels anys”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 6 =