25n
25N
25N

Sagunt a Escena porta el mite de 'Fedra' al Teatre Romà de Sagunt

Sagunt a Escena porta el mite de 'Fedra' al Teatre Romà de Sagunt
17/08/2016 -

Sagunt a Escena va portar este dimarts al Teatre Romà la revisió que del mite de Fedra ha fet la companyia valenciana Perros Daneses amb el text i la direcció de Javier Sahuquillo.

Els personatges de Fedra o Hipólito han atret la mirada de molts creadors des d’Eurípides fins a Racine. En la ‘Fedra’ de Javier Sahuquillo la tragèdia es tracta com a gènere i el tràgic com a actitud vital, els personatges es troben atrapats en una xarxa que han teixit ells mateixos o, tal vegada, siga la deessa Fortuna la que hi ha disposat un complex laberint de fils.

La ‘Fedra’ de Perros Daneses planteja si és hui possible la tragèdia, i aborda l’incest entre mare i fill i altres temes tabú des d’uns personatges ancorats en un temps mític a les portes del desert, defenent una frontera perquè Àfrica, el sud, no penetre a Europa, el nord.

‘Fedra’ compte l’amor impossible, el combat entre la novetat i el vell, l’anquilosament d’Occident, i retrata com poden d’antinaturals ser les relacions paternofilials.

Si Esquilo amb les seues obres tràgiques tractava d’assentar les bases del nou règim democràtic, ‘Fedra’ tracta d’assenyalar els alifacs d’una democràcia dirigida per ancians i protegida per una societat infantil que rebutja la llum i, per tant, el coneixement. Només Hipólito portarà una torxa i lluitarà per mirar cap al sol.

La ‘Fedra’ que s’ha representat a Sagunt arreplega l’essència de les històries clàssiques i les revisions contemporànies amb un equip humà meravellós.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + tretze =