25n
25N
25N

Sagunt a Escena porta ‘El Quijote del Plata’ del Ballet Nacional Sodre de l’Uruguai

Sagunt a Escena porta ‘El Quijote del Plata’ del Ballet Nacional Sodre de l’Uruguai
05/08/2019 -

El Ballet Nacional Sodre de l’Uruguai arriba a Sagunt a Escena de la mà d’Igor Yebra i Blanca Li. La representació serà el dimarts 6 d’agost a les 22.30 hores al Teatre Romà de Sagunt.

Des de la seua fundació el 1935, el cos de ball del Sodre ha sigut l’organisme artístic públic encarregat de desenvolupar el ballet clàssic professional a l’Uruguai. Es va crear una companyia nacional que incloguera en el seu repertori el ballet clàssic i també creacions de dansa contemporània i moderna.

Però és en 2010 quan la companyia, ara Ballet Nacional Sodre, pateix la seua major transformació. Un nou equip sota la direcció de Julio Bocca es fa càrrec de la gestió i obri una nova etapa que es manté fins ara.

Comença una gestió moderna i dinàmica que vincula el treball de la companyia al d’importants figures del món de la dansa. Des d’aleshores la companyia ha estrenat més de trenta produccions dels grans ballets clàssics i creacions de la mateixa companyia i ha fet nombroses gires internacionals.

Des de febrer de 2018, Igor Yebra assumeix el càrrec deixat per Bocca amb l’objectiu de continuar pel mateix camí. El BNS és ara una companyia jove, renovada, amb un ampli repertori, grans produccions i una creixent projecció internacional que podrem admirar a Sagunt a Escena.

L’obra que porta el BNS a Sagunt, ‘El Quijote del Plata’, és una obra inspirada en la unió de la figura universal del Quixot amb la de l’uruguaià Arturo E. Xalambrí, un personatge apassionat i excèntric, responsable que a Montevideo es conserve una de les majors col·leccions de llibres de Cervantes d’Amèrica Llatina.

La història transcorre a la biblioteca de Xalambrí, que es transforma en els diferents escenaris del relat.

El ballet, amb la sorprenent coreografia de Blanca Li, es nodreix de la música de grans compositors que van basar les seues partitures en l’obra literària. Una mescla de ficció i realitat, que rememora el clima de somni dels grans títols del repertori del ballet clàssic.

La gira que porta el Ballet Nacional Sodre a Sagunt a Escena es completa amb actuacions en el Festival de Peralada, el Festival d’Almagro, el Festival d’Estiu del Escorial i el Festival Internacional de Santander.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 8 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell