25n
25N
25N

Sagunt a Escena estrena amb caràcter absolut 'Elektra.25', de la companyia Atalaya

Sagunt a Escena estrena amb caràcter absolut 'Elektra.25', de la companyia Atalaya
07/08/2020 -

El festival Sagunt a Escena estrena amb caràcter absolut l’espectacle ‘Elektra.25’ de la companyia Atalaya al teatre Romà de Sagunt.

Amb ‘Elektra.25’, amb direcció i dramatúrgia de Ricardo Iniesta, la companyia Atalaya commemora que fa 25 anys que adapta grans textos del teatre clàssic universal sense perdre el seu reconegut llenguatge contemporani. Un muntatge d’una forta càrrega emotiva que traça el pont entre l’Electra dels grans poetes grecs i els qui la van adaptar en el segle XX.

Els càntics ètnics amb la música de Luis Navarro i els temes populars dels Balcans, Belarús i Armènia, i les coreografies adquireixen una potència per damunt dels mateixos personatges. Busquen generar en el públic un interrogant entorn de la ‘venjança’ i transmetre emocions alienes a les quotidianes.

La versió que veurem a Sagunt és una revisió del muntatge creat per la companyia en 1996 que fou premiat com el millor espectacle andalús, que va fer una gira per tretze països i que va obtenir, entre altres, el Premi del Festival Internacional del Caire.

El punt de partida del text és l”Electra’, de Sòfocles, així com l”Elektra’ de la versió que va fer Hugo von Hoffmansthal per a l’òpera de Strauss. La principal novetat és la introducció del personatge d’Orestes al començament perquè tinga més presència física i anímica en l’espectador, de manera que es genera més tensió i empatia en el públic, ja que contrasta amb el desconeixement de la presència d’Orestes per part de les protagonistes -Elektra, Crisótemis i Klitemnestra- però també apareixerà al final, tal com plantejava Èsquil en ‘Les Coèfores’ perseguit per les Erínies, de manera que el parricidi no siga glorificat.

També s’introdueix un nou cor conformat per les donzelles de palau, la majoria de les quals recelen d’Elektra. “Totes aquestes noves aportacions eleven la complexitat de la trama” explica el director.

Abans de la representació al teatre Romà, a les 20 hores hi haurà a la Glorieta un espectacle de carrer dels grups Visitants i La medusa, de títol ‘Maletes de terra’, en què cinc dones comparteixen el pas per un període històric que va des de la II República fins a la Guerra Civil i la postguerra, mitjançant escenes inspirades en esdeveniments històrics però connectats amb l’època actual i en els quals es dona prioritat a la veu de les dones.

El festival Sagunt a Escena està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, l’Ajuntament de Sagunt i la Diputació de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =