25n
25N
25N

'Sagunt a Escena' conclou amb la música de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana i el teatre de carrer '(R)Minds'

'Sagunt a Escena' conclou amb la música de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana i el teatre de carrer '(R)Minds'
04/09/2020 -

La 37a edició del festival ‘Sagunt a Escena’ finalitza aquest dissabte 5 de setembre amb dos grans espectacles: el concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i el teatre de carrer ‘(R)Minds’.

A les 20 hores, la Glorieta acollirà l’estrena de la nova producció de l’Institut Valencià de Cultura, ‘(R)Minds’, la primera producció pública de teatre de carrer. L’espectacle està dirigit per Tomás Ibáñez, la dramatúrgia és a càrrec de Sonia Alejo i els textos són d’Isabel Requena, Isabel Martí, La Subterránea (Esther Martínez i Lucía Sáez), Pedro Montalbán, Néstor Mir i Xavier Puchades.

L’espectacle està interpretat per Noelia Arcos, Paula Escamilla, Marta García, Javier Hedrosa, Margarida Mateos i Carlos Tomás.

En ‘(R)Minds’ es troben diversos personatges que caminen per la ciutat impulsats pels seus pensaments. A poc a poc els pensaments es van transformant en una partitura que provoca un canvi en el moviment. Del moviment quotidià que passa desapercebut, a la dansa. Dels pensaments individuals, als col·lectius que faran que els cossos es troben i ballen alhora. L’entrada a aquest espectacle és gratuïta.

Posteriorment, al Teatre Romà de Sagunt a les 22.30 hores, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana serà l’encarregada de posar el punt final a la present edició de ‘Sagunt a Escena’ amb un concert dirigit pel mestre Josep Pons, director musical del Liceu de Barcelona, en substitució del director James Gaffigan, que no s’ha pogut traslladar per les restriccions imposades per la pandèmia. El programa del concert està compost per les ‘Variacions concertants op. 23’, d’Alberto Ginastera (1916-1983) i la ‘Simfonia núm. 5’ de Ludwig van Beethoven (1770-1827).

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana, creada l’any 2006 i integrada per músics internacionals seleccionats pel seu director fundador i primer titular Lorin Maazel, s’ha situat ràpidament entre els conjunts més ascendents del panorama internacional. A la seua ductilitat per a l’òpera afig, a més, la seua personalitat brillant per a afrontar partitures ambicioses del repertori simfònic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 17 =