25n
25N
25N

SAE acusa Sanitat d'"incomplir el seu compromís" i de "prescindir" dels TCAE com a "rastrejadors"

SAE acusa Sanitat d'"incomplir el seu compromís" i de "prescindir" dels TCAE com a "rastrejadors"
29/05/2020 -

El Sindicat de Tècnics en Cures d’Infermeria (SAE) ha traslladat a la directora general de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat la seua “indignació” per l'”incompliment” del compromís adquirit respecte a la contractació de 91 professionals Tècnics en Cures d’Infermeria (TCAE) en els contractes previstos en Atenció Primària per a “rastrejar” contactes d’afectats per Covid-19 i aconseguir així una major traçabilitat de tots els contagis que es produïsquen durant el període de desescalada.

Segons denúncia el sindicat en un comunicat, la Conselleria es “va comprometre” i va anunciar que dels 1.210 contractes que s’anaven a realitzar, 91 serien de TCE. No obstant això, assegura que els Departaments de Salut han decidit “prescindir” d’aquest col·lectiu i la Conselleria “ha anul·lat aquests contractes”.

Per a SAE, es tracta d’una decisió “indignant, ja que, tant per la nostra formació com per la nostra experiència, som el personal més adequat per a realitzar aquest reforç que precisa l’Atenció Primària, especialment si tenim en compte que els centres de salut estan contractant a zeladors perquè prenguen la temperatura en les entrades, quan aquesta funció l’hauríem de realitzar els TCE”.

“Davant l’escassetat de professionals TCE que existeix en aquest nivell assistencial en tota la Comunitat Valenciana, des de SAE ja exigim a la Conselleria la necessitat de contractar a més professionals TCE, perquè 91 ens semblaven molt escassos”, lamenten.

No obstant això, ara critiquen que els Departaments de Salut “decideixen que el nostre col·lectiu és prescindible, malgrat l’inqüestionable paper que hem jugat en aquesta crisi sanitària pel nostre treball tan pròxim i continu en l’atenció al pacient, però també som fonamentals en la prevenció”.

Per això, exigeixen a la Conselleria que “reprenga els contractes anul·lats i els incremente en número”. Segons recalca la secretària autonòmica de SAE en la Comunitat Valenciana, Nieves Gómez, “tal com vam demostrar diàriament, el nostre treball és essencial en tots els nivells assistencials, a pesar que existisquen col·lectius professionals i responsables sanitaris que vulguen frenar la nostra presència en l’Atenció Primària”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − dotze =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
Informacion coronavirus