25n
25N
25N

Passejar al gos en el toc de queda: sí o no?

Tal com ha anunciat Sánchez, el toc de queda s’alçarà el 9 de novembre, encara que la Comunitat Valenciana el mantindrà fins al 9 de desembre si no hi ha canvis

Passejar al gos en el toc de queda: sí o no?
29/10/2020 -

Amb el repunt de casos positius per COVID-19 en aquesta segona ona de la pandèmia a Espanya, el Govern d’Espanya ha declarat de nou l’Estat d’Alarma en tot el territori i limitacions en la mobilitat nocturna, pel greu impacte que suposen les trobades socials en la transmissió del virus, defensa l’Executiu. Malgrat que hi ha excepcions a aquesta norma, continua havent-hi dubtes, com si es pot traure a passejar al gos en toc de queda en la Comunitat Valenciana o si estaria prohibit fer-ho durant aqueixa franja horària.

I és que, malgrat que l’Estat d’Alarma s’aplica a tot el territori, les comunitats autònomes tenen la facultat de decidir si continuen amb el toc de queda o no a partir del 9 de novembre i avançar o retardar la franja horària una hora – el general és de 23.00 fins a les 6.00 hores, per la qual cosa poden modular-lo entre les 22.00 hores i les 07.00-. En el cas de la Comunitat Valenciana, el president, Ximo Puig, el mantindrà fins al 9 de desembre de 00.00 a 06.00 hores si no s’anuncien canvis.

Es pot passejar al gos en el toc de queda?

El BOE del passat diumenge 25 que decreta l’estat d’alarma de nou no especifica aquest tema, encara que sí que assenyala les activitats permeses durant aquestes hores – entre les 00.00 i les 06.00 hores en la Comunitat Valenciana -, quatre excepcions que no inclouen traure a la nostra mascota al carrer.

Per tant, segons el Reial decret 926/2020, de 25 d’octubre, no es permetria passejar al gos durant les hores de toc de queda. Caldria fer-ho prèviament o en passar les 06.00 del matí.

No obstant això, altres territoris sí que permeten aquesta activitat. Per exemple, Catalunya permet “la cura d’animals de companyia durant el temps imprescindible, amb desplaçament individual i pròxim al domicili, de les 04.00 a les 06.00 hores”, per a facilitar el seu passeig abans d’anar a treballar. En el cas de la Comunitat Valenciana, no es planteja aquesta qüestió, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, així ho va manifestar davant els mitjans: “Els qui tinguen gos ja saben que ho han de passejar abans de les 12 de la nit”.

En aquest sentit, el Consell, que va avançar l’inici de la restricció a la mobilitat nocturna, ha establit diverses sancions per incomplir la norma que oscil·len entre els 60 i els 60.000 euros, en funció de la gravetat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 9 =