Russafa reclama solucions per a la saturació turística i l'augment de Vivendes d'Ús Turístic

Diverses plataformes han presentat una moció a l’Ajuntament per a aconseguir ser Zona Turísticament Saturada i frenar la reducció de vivendes de lloguer residencials

Guardar

Les entitats de veïnes i veïns del barri de Russafa Plataforma per Russafa, Russafa Descansa i Russafa Veïnal s'han unit per a presentar ahir una moció a l’Ajuntament de València a causa dels "greus problemes de convivència que requereixen solucions valentes i immediates". Amb la coincidència del Dia Mundial del Turisme, el veïnat d'aquesta zona pretén aconseguir una declaració de Zona Turísticament Saturada (ZTS) i parar la reducció de vivendes de lloguer residencials, apunten al comunicat.

Mijo Miquel, representant de Russafa Veïnal, explica a València Extra que aquesta moció s'ha presentat coincidint amb el Dia Mundial del Turisme però que "no s'oposa, sinó que té com a objectiu mostrar i posar en la balança les conseqüències positives i negatives del turisme".

En concret, el comunicat posa de manifest una gran ocupació d'espai públic per l'expropiació privada de terrasses als bars i restaurants, motiu pel qual demanen a l'Ajuntament de València la declaració de ZTS. A més, Miquel apunta que amb la massificació de turistes hi ha problemes de seguretat i de neteja i el xicotet comerç surt perjudicat.

El segon tema que preocupa a Plataforma per Russafa, Russafa Descansa i Russsafa Veïnal és la proliferació de Vivendes d'Ús Turístic (VUT) i d'hotels, a més de la pujada dels preus de lloguer, que tenen com a conseqüència la reducció del nombre de vivendes de lloguer residencial. "Amb l'absència de suficients llars per als veïns posem en risc el dret a la vivenda, contemplat a la Constitució", explica la representant de Russafa Veïnal.

D'aquesta manera, reclamen al consistori la suspensió de la tramitació i l'atorgament de noves llicències i declaracions d'obres i activitats de VUT, així com de nous usos terciaris hotelers en els edificis del barri. Una mesura que, per a les entitats, es contempla en el Pla Especial de Protecció (PEP) de Ciutat Vella i que caldria ampliar a altres indrets. En concret, Mijo Miquel assegura que són "conscients que està afectant altres llocs de la ciutat, sobretot als barris del centre històric".

Les plataformes han contactat amb els diferents partits i, segons Miquel, "ara s'han adonat de la importància d'aquest fet i sembla que s'han accelerat per a intentar trobar una solució, però és urgent trobar-la".

Arxivat a:

Destacats