25n
Orgull
Orgull

Les diferents rutes que ens mostren València com mai abans l'hem vista

Descobreix les diverses rutes que ens brinda la ciutat de València per a fer turisme com mai abans ho havíem fet

Les diferents rutes que ens mostren València com mai abans l'hem vista
20/08/2019 -

És sabut que València és una ciutat amb història i, sobretot, amb encant. Els seus carrers amaguen secrets, petjades d’un passat que encara perviu i, també, centres culturals i d’oci que milers de turistes visiten diàriament.

Aquest agost el podem aprofitar precisament per a conéixer més a fons la nostra ciutat, una urbs en la qual es poden realitzar diverses rutes per a tots els gustos turístics -sobre tot, rutes de caràcter històric i cultural-; totes elles molt diferents però que, al mateix temps, tenen un objectiu comú: descobrir-nos els llocs més recòndits i notables de València.

RUTES HISTÒRIQUES

La Llotja de València

Com ja hem dit, València és una ciutat que gaudeix d’un gran patrimoni històric i cultural. Així doncs, els seus abundants monuments corresponen tots ells a totes les èpoques històriques des de l’edat antiga, passant per la medieval, l’etapa gòtica o la modernista.

Ruta de la Seda de València

Entre elles destaca la Ruta de la Seda de València, un programa que promou la UNESCO i l’Organització Mundial de Turisme (OMT) per a difondre el patrimoni cultural i natural autòcton.

D’aquesta forma, si realitzem aquesta ruta, visitarem emblemàtics llocs com el barri de Velluters (ara el Pilar), la Llotja o el Col·legi Major de l’Art de la Seda.

La València Gòtica

Un recorregut per l’arquitectura gòtica de la nostra ciutat, farà que viatgem a l’època Medieval, concretament entre els segles XIII i XV.

La Llotja, el Miquelet, la Catedral de València, l’Església de Santa Catalina, la Torres de Quart i de Serrans, l’Almodí, el Palau de la Generalitat o el Monestir de la Trinitat són tan sols alguns dels monuments que visitarem si decidim endinsar-nos en els camins d’aquesta famosa ruta.

La València Gòtica

Del segle XV, viatgem ara al segle XVII, moment en el qual s’estava duent a terme el moviment arquitectònic conegut com a Barroc.

Aquesta ruta es presenta com un viatge al llarg de diversos monuments majoritàriament religiosos entre els quals destaquen la Basílica de la Verge dels Desemparats, la Catedral de València, l’Església de Santa Catalina Mártir, el Palau del Marqués de Dosaigües, el Museu de Belles arts Sant Pío V o diverses esglésies com la de Sant Esteban, Sant Martí o Sant Joan de la Creu.

La València Modernista

Mercado central valencia

Mercat Central de València

Seguint el curs de la història, aquesta ruta ens presenta la València de principis del segle XX, una ciutat l’arquitectura de la qual va experimentar una evolució cap a un nou estil romàntic i recarregat conegut com a Modernisme.

L’itinerari d’aquesta acolorida i indispensable ruta històrica comença en la Plaça de l’Almoina, en l’edifici modernista Punt de Ganxo, per a continuar en la Plaça del Mercat, on trobarem la Casa Ordeig i altres edificis modernistes.

Alguns dels monuments més emblemàtics que podrem observar en aquesta ruta són el Mercat Central, el de Colón, l’Estació del Nord, l’Edifici de Correus o el Palau de l’Exposició.

RUTA STREET ART VALÈNCIA

Si el que t’interessa és la cultura urbana, aquesta és la teua ruta. Un viatge al llarg de zona més cèntrica de València i usant com a punts de referència els enormes murals artístics que esculpeixen les parets de la nostra ciutat.

A través del barri del Carmen i Ciutat Vella, podrem descobrir grans i petits grafitis d’importants artistes de carrer de rellevància mundial: Escif, Hyuro, Esik, Cere, Julieta XLF, Blu, Fasim, Erica Il Cane, entre molts altres d’estils totalment diferents.

RUTA ‘VALÈNCIA EN VERD’

A més del patrimoni històric i cultural que conté València, aquesta ciutat també guarda en el seu interior abundants pulmons verds anomenats jardins. Aquesta ruta ens proposa visitar gran part de les zones verdes de València, entre les quals destaquen el Parc Gulliver, el de Capçalera, el de l’Oest, el Jardí de la Glorieta, el del Botànic, el dels Vivers, els de Monfort o els de Polifilo, prop del Palau de Congressos.

ALTRES RUTES ALTERNATIVES

Altres de les rutes que podem realitzar a la ciutat de València és la de la seua horta, un recorregut per la part menys contaminada de la ciutat, la de l’Albufera, la de l’Arròs o la de Jaume I, totes elles aptes per a tots els públics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =