caixa popular

Es reforcen les rutes segures al cole conforme al Pla de Mobilitat

Es reforcen les rutes segures al cole conforme al Pla de Mobilitat
27/07/2018 -

La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha donat compte de les primeres actuacions executades conforme al primer Pla Director de Seguretat Viària, aprovat al Ple de juny i amb un horitzó temporal de cinc anys. L’adaptació dels passos de vianants per a persones amb diversitat funcional i les rutes segures al cole són algunes de les mesures reforçades.

Per a l’adaptació dels passos de vianants a persones amb diversitat funcional, a més de senyalitzar-los, Mobilitat Sostenible ha traslladat als departaments de Manteniment d’Infraestructures i Obres la petició per efectuar rebaixes que milloren l’accessibilitat. També ha instal·lat descomptadors de temps verd en els semàfors situats en passos de vianants de gran amplitud, així com dispositius adaptats a invidents. Aquestes mesures ja s’havien aplicat en els encreuaments entre els carrers de Sant Pius V i d’Alboraia, avinguda d’Aragó i carrer d’Amadeu de Savoia, avinguda d’Aragó i carrer d’Ernest Ferrer i avinguda dels Germans Maristes i carretera de Sant Lluís. En coordinació amb Ferrocarrils de la Generalitat, s’ha traslladat el pas de vianants que creua la plataforma del tramvia en la intersecció de Sant Vicent de Paül amb Arquitecte Tolsà per millorar la seguretat de l’itinerari per als vianants.

RUTA SEGURA AL COLE

S’han realitzat tretze “rutes segures al cole”, quatre d’elles a Russafa cap al col·legi Jaime Balmes, cinc a Ciutat Vella cap al col·legi Santa Teresa i quatre a Extramurs cap al col·legi Cervantes. A Russafa s’ha augmentat així mateix el temps en verd dels semàfors per als vianants en cinc creus.

ELIMINACIÓ DEL DESEQUILIBRI DE LES VIES

Per eliminar el desequilibri de les vies, Mobilitat Sostenible ha reordenat i repintat el disseny viari per millorar la visibilitat en passos de vianants i interseccions. S’han establit zones d’aparcament de motos a les dues bandes dels passos de vianants i zones de càrrega i descàrrega. Les actuacions més recents s’han executat a Sant Isidre, Benimàmet i la zona de Veneçuela-Raïosa-Jesús.

PACIFICACIÓ DEL TRÀNSIT

La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha implantat elements físics i dissenys viaris per pacificar el trànsit, com ja havia fet anteriorment a la Font d’en Corts, Font de Sant Lluís, Benimàmet o Natzaret, amb guals reductors de velocitat. Ara s’ha adequat un tram de l’avinguda Gola del Pujol, al Saler, mitjançant la reducció de la calçada, la separació del tram de vianants de la circulació rodada, reductors de velocitat, nous passos de vianants i limitació de velocitat a 20 km/hora.

REVISIÓ DE COORDINACIONS SEMAFÒRIQUES

S’han revisat les coordinacions semafòriques en punts com Eugènia Viñes i Marítim, per millorar la seguretat viària del tramvia, a l’avinguda del Cid, coincidint amb la retirada de les passarel·les elevades, i al carrer Clariano encreuament amb Gorgos, per millorar l’eixida del col·legi del Pilar.

PLA DE SEGURETAT VIÀRIA

El Pla Director de Seguretat Viària, amb una acció programada de cinc anys (2018-2023), té prevista l’execució de huit línies estratègiques d’actuació per aconseguir una ciutat més accessible, amable i sense accidents. Els agents que intervenen en el projecte són, a més de Mobilitat Sostenible, les àrees de Protecció Civil, Educació, Joventut i Esports, Desenvolupament Urbà i Habitatge, EMT, Ferrocarrils de la Generalitat, centres escolars, associacions de veïns, Pobles de València i mitjans de comunicació locals.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assenyalat que «des del primer dia de legislatura marquem la millora de la seguretat viària i l’objectiu zero morts com una de les nostres prioritats. Per aquest motiu, al servici de Mobilitat no ens suposa cap trastorn encaixar en el nostre treball diari les exigències d’actuació proposades pel nou Pla Director de Seguretat Viària dissenyat per a la ciutat de València».

Grezzi ha afegit que «a més de crear el Pla, podem informar, un mes després de la seua aprovació, que estem complint els acords i així ho continuarem fent cada sis mesos, igual que de segur ho fan la resta d’àrees municipals, tots els agents socials i per descomptat els ciutadans implicats en el projecte, ja que gaudir d’una bona seguretat és responsabilitat compartida».

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − dotze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris