25n
25N
25N

Dos noves rutes escolars en l'Olivereta

Dos noves rutes escolars en l'Olivereta
25/09/2017 -

El Servici de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, com a part del projecte elaborat per l’associació Colecamins, ha dut a terme els treballs de senyalització necessaris per a establir dues noves rutes escolars cap al Col·legi Públic Sector Aeri, al barri de l’Olivereta.

Es tracta, en primer lloc, de la ruta que s’inicia en la intersecció del carrer d’Ènguera amb el de Músic Ayllón, recorrent aquest últim fins a arribar a un dels accessos al centre educatiu, al número 27 d’aquesta mateixa via; la segona ruta té el seu inici al carrer de Burgos, al seu pas pel carrer de l’Art Major de la Seda, continua per aquesta via fins a arribar a l’avinguda del Cid, creuant-la per la passarel·la i accedint al carrer de Santa Cruz de Tenerife fins al centre educatiu.

Als dos itineraris s’han pintat marques viàries en forma de petjades grogues de 40 per 40 cm. sobre les voreres, els símbols de cada ruta escolar en cada aproximació als passos de vianants i s’han instal·lat quatre banderoles en forma de llapissera amb la indicació de ruta escolar.

Aquestes rutes escolars se sumen a les realitzades durant el curs 2016-2017 als barris de Patraix, Els Orriols i El Grau.

LES RUTES ESCOLARS COM A FERRAMENTA PER A DIAGNOSTICAR LA MOBILITAT

La mobilitat escolar contempla els desplaçaments que fan estudiants, mares, pares i professorat per arribar i eixir de l’escola. Normalment, sobretot en escoles públiques, aquests desplaçaments són de proximitat i majoritàriament es fan a peu. “L’objectiu de millorar la mobilitat escolar és aconseguir augmentar l’autonomia dels escolars millorant l’espai urbà del barri”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, qui ha apuntat la possibilitat que aquestes rutes ofereixen perquè els xiquets i les xiquetes es desplacen de casa a l’escola sols i amb seguretat.

Per aconseguir-ho no es tracta tan sols de visibilitzar les rutes amb marques viàries, sinó que s’ha fet tot un seguit d’actuacions en col·laboració amb l’AMPA, professorat, alumnat i Administració per a diagnosticar les situacions de perillositat i, així, incloure accions per a reduir la velocitat de la circulació, millorar la visibilitat en els encreuaments i donar continuïtat i confort als itineraris de vianants.

“Aquestes rutes redunden en una seguretat major per a les nostres veïnes i veïns més menuts i incideixen en la necessitat de consolidar un model de mobilitat urbana molt més amable amb totes i tots”, ha afirmat Grezzi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + onze =

Informacion coronavirus