25n
25N
25N

Sis rutes ciclistes per València per a celebrar la Setmana de la Mobilitat

Sis rutes ciclistes per València per a celebrar la Setmana de la Mobilitat
16/09/2019 -

La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que comença hui, dilluns 16 de setembre, conclourà el diumenge 22, amb les celebracions del Dia Sense Cotxe, que inclou un tribut a Queen en la plaça de l’Ajuntament. Amb aquest concert, que s’iniciarà a les 12 hores, i un espectacle acrobàtic es donarà benvinguda als qui participen en les diferents marxes ciclistes (un total de sis) que, procedents de diferents barris de la ciutat, confluiran davant l’Ajuntament.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha recordat hui que en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, durant la qual València celebra “que estem a l’avantguarda de la mobilitat sostenible a Espanya“, el pròxim 22 de setembre se celebra a escala mundial el Dia Sense Cotxes “i en esta ocasió l’Ajuntament de València ha preparat una sèrie d’activitats de caràcter festiu i participatiu, d’acord al canvi que està donant la ciutat cap a un model de moure’s i conviure més sostenible, en el qual cada dia participa més ciutadania i del qual ens beneficiem totes les persones que vivim en ella”.

Així doncs, des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible i amb la finalitat de visualitzar i promoure aquest canvi, s’ha programat pel diumenge un concert de tribut a Queen interpretat pels músics que van interpretar els temes de la banda liderada per Freddy Mercury en el musical We Will Rock You.
El concert i tot l’esdeveniment que girarà entorn d’ell —en un joc de paraules amb el títol del cèlebre àlbum de Queen— porta per títol ‘By Bike At The Opera’ i encara que qualsevol podrà presenciar-ho de manera lliure i gratuïta acudint a la plaça de l’Ajuntament, la festa serà completa si participen en qualsevol de les sis marxes amb bici que partiran des de diferents punts de València cap a l’Ajuntament per a assistir a aquest.

A VALÈNCIA, LA MEUA BICI COMPTA

Aquestes marxes amb bici, que sortiran al mateix temps des de diferents punts de la ciutat i que seran guiades i conduïdes per monitors, estan obertes a la participació de persones de totes les edats. I totes aquelles que participen des dels punts de partida, on recolliran un pla, rebran en finalitzar el recorregut i prèvia presentació d’aquest mateix pla, l’obsequi d’una bossa de roba commemorativa amb el lema “A València la meua bici compta”.
Les rutes discorreran majoritàriament per calçada i disposaran de monitors i monitores especialitzades que guiaran el recorregut, a més del suport de la Policia Local. Els punts de sortida de les rutes, a les 10 hores, seran:

Ruta 1 Poblats Marítims / Algirós

10.00 h. Plaça del Rosari (Cabanyal)

10.00 h. Campus Tarongers (Facultat de Magisteri-Ciències Socials). Av. dels Tarongers

10.35 h. Punt intermedi. Mercat Algirós. Plaça Sant Felip Neri.

Ruta 2 Benimaclet / Rascanya / La Saïdia

10.00 h. Plaça de Benimaclet

10. 35 h. Parc Orriols junt estadi Llevant

10.40 h. Plaça Salvador Allende

10.45 h. Parc Marxalenes, entrada C. Sant Pancraci

Ruta 3 Campanar / Benicalap

10.00 h. Parc de Benicalap entrada Av. Burjassot

10.40 h. Plaça de l’església de Campanar

Ruta 4 L’Olivereta / Patraix / Jesús

10.00 h. IES Misericòrdia. C. Casa de la Misericòrdia, 34

10.35 h. Plaça Patraix

Ruta 5 Quatre Carreres / L’Eixample

10.00 h. Centre de Salut Sant Marcel·lí, C. Salvador Perles

10.35 h. Parc Central. Entrada Carrer Filipines

Ruta 6 Poblats Marítims / Camins al Grau / Quatre Carreres

10.00 h. Punt d’eixida. Estació Tramvia Natzaret. Carrer Fontilles

10.35 h. Pavelló Font de Sant Lluís.

Des de l’Agència de la Bici recomanen a totes les persones que desitgen participar que acudisquen a aquests punts de sortida amb almenys 20 minuts d’antelació per a poder agafar amb tranquil·litat els mapes que hauran de presentar en finalitzar el recorregut en la plaça de l’Ajuntament per a rebre la seua bossa. De la mateixa manera, també recorden que qui desitge gaudir amb tranquil·litat tant del concert com de les activitats de la Fira de la Mobilitat Sostenible que es desenvoluparà tot el cap de setmana en la plaça de l’Ajuntament, acudisquen proveïts dels cadenats necessaris per a estacionar les bicis en els punts existents i els que s’habilitaran per a estacionar en la mateixa plaça.

‘ARTISTIC CYCLING FREESTYLE’

A més del concert (que tindrà una durada aproximada de dues hores i repassarà temes de tota la trajectòria de Queen) i de les activitats i estands de la fira de la Mobilitat (que obrirà el dissabte 21 a partir de les 11 hores) tots els assistents a la plaça podran també gaudir el matí del diumenge 22 de l’espectacle d’Acrobàcies artístiques amb bicicleta, ‘Artistic Cycling Freestyle’, a càrrec de l’acròbata Llegeixi Schaepe, a les 11 hores. A la tarda, enfront del Centre Cultural del Carmen, Schaepe realitzarà dues passades més coincidint amb la festa de clausura de Festival Internacional de Cinema Ciclista Rueda València (horari per determinar).

“El 22 de setembre és des de fa anys una efemèride i una reivindicació mundial de cap a on han d’anar les polítiques de mobilitat” ha recordat el regidor Giuseppe Grezzi. “I ara” —va afegir— “quan València està sent reconeguda per les valentes i decidides mesures que està prenent en aquest sentit per a ser una ciutat més habitable i saludable per a tots els veïns, esperem que totes aquestes activitats siguen una recompensa afegida a un assoliment que està aconseguint la mateixa ciutadania”. “Aquesta és la seua festa i esperem que la gaudisquen”, va concloure.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 16 =