caixa popular

Els actes del Dia Mundial de la Tapa arranquen amb la Ruta del Tardeo

Els actes del Dia Mundial de la Tapa arranquen amb la Ruta del Tardeo
30/05/2017 -

L’Agència Valenciana de Turisme, la Fundació Turisme València, la Federació Empresarial d’Hoteleria de València (FEHV) i Mahou Sant Miquel impulsen diferents actuacions, tant per al consumidor com per als professionals, en el marc del Dia Mundial de la Tapa. Entre les propostes, destaquen la “Ruta del Tardeo” o el “València Tapes Day”.

Administració i hostalers han presentat hui les activitats entorn del Dia Mundial de la Tapa, una iniciativa dirigida a projectar la gastronomia valenciana i la qualitat del producte autòcton en un format que, internacionalment, identifica la cuina espanyola: la tapa. La regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha presentat hui la iniciativa, junt amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el president de la Federació Empresarial d’Hoteleria de València, Manuel Espinar, i el director territorial de Mahou Sant Miquel, Guillem Rubert.

Durant més de dues setmanes s’hi han realitzat distintes activitats de promoció, com la denominada “Ruta del Tardeo: tapes i copes”, de l’1 al 18 de juny en 35 locals de la ciutat; o el “València Tapes Day”, per a professionals del sector. Així mateix, s’han previst trobades internacionals amb els xefs valencians Miriam d’Andrés, de La Sucursal, i Alejandro Argenter, de Macel.lum.

“RUTA DEL TARDEO: TAPES I COPES”

La Confederació d’Hoteleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR), a través de la Federació Empresarial d’Hoteleria de València (FEHV) en col·laboració amb l’Agència Valenciana de Turisme posen en marxa la III edició de la “Ruta del Tardeo: tapes i copes”, de l’1 al 18 de juny en 35 locals de la ciutat.

Aquests establiments oferiran als seus clients tapa i cervesa per 2’5 euros i copes o còctels a 5 euros les vesprades de dijous a diumenge entre les 12:00 i les 21.00 hores, segons cada local. Com en els anys anteriors, la “Ruta del tardeo: tapes i copes” pretén promocionar l’oferta gastronòmica i d’oci de la ciutat de València a través de l’impuls del “tardeo”, una tendència que a poc a poc va calant en la nostra societat i que consisteix a eixir a prendre quelcom, aprofitant les últimes hores de sol del dia.

La principal novetat d’aquesta III edició de la Ruta és el concurs per a triar la tapa que millor represente la Dieta Mediterrània. Aquesta iniciativa està impulsada per Mahou Sant Miquel i el jurat professional estarà format per Manuel Alonso, propietari de “Casa Manolo” (1 Estrela Michelin) i Marià Castellans, president d’honor d’AMYCE (Associació de maîtres i cambrers d’Espanya).

L’establiment que guanye el premi a la Millor Tapa Mediterrània rebrà un reconeixement durant la “València Tapes Day” el pròxim 13 de juny. En aquesta jornada, cuiners, empresaris i professionals del turisme gastronòmic, compartiran experiències i expertise al servici “de la tapa”, per a analitzar tendències i aprofitar les oportunitats que aquest producte posa al servici de la gastronomia valenciana.

Com en les edicions anteriors, s’ha editat una guia per a poder consultar les ofertes dels establiments participants, els ingredients utilitzats en les distintes tapes, els dies i els horaris en què està vigent la promoció en cada local, així com la zona de la ciutat en què es troben.

TROBADES INTERNACIONALS

A més de l’esdeveniment professional “València Tapes Day”, la Fundació Turisme València, en col·laboració d’Assaborix Espanya i Turespaña, participa en els esdeveniments internacionals d’aquesta jornada, el “Dia Mundial de la Tapa”, que se celebra en 29 països. València estarà present en les trobades gastronòmiques organitzades a Itàlia i Suïssa.

Ambdues trobades estan orientats a promocionar la gastronomia valenciana, a escala internacional, tant entre els professionals d’organismes internacionals com del sector turístic i prescriptores de destí.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 9 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios