caixa popular

València promou el full de ruta d'un model turístic sostenible i rendible

València promou el full de ruta d'un model turístic sostenible i rendible
28/06/2017 -

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i presidenta de la Fundació Turisme València Convention Bureau, Sandra Gómez, ha anunciat hui que demà portarà al Ple municipal el Pla Estratègic 2017-2020 que, ha assegurat, “marca el full de ruta d’un nou model turístic sostenible i rendible que ja estem implementant”. “Volem garantir la convivència entre els residents i els turistes i fomentar el desenvolupament d’una indústria turística de qualitat, que genere beneficis econòmics a la ciutat”, ha subratllat, ja que, ha matisat, “promovem un model més qualitatiu que quantitatiu”.

Gómez ha valorat que aquest document és el “resultat del treball participat amb els professionals del sector i que ha comptat amb el conjunt de la societat”. De fet, arribarà demà al Ple “després d’un procés d’exposició pública, de presentació d’al·legacions i reunions amb la Federació de Veïns de València, els sindicats i els partits polítics”.

“Esperem comptar amb el suport unànime de totes les forces polítiques”, ha indicat, i ha explicat que en el procés d’elaboració del pla “s’ha acceptat la totalitat de les esmenes presentades tant pel PP com per Ciutadans”, ha explicat la regidora.

A més, ha emfatitzat que “la seua elaboració s’ha dut a terme a través de sessions de consulta, entrevistes en profunditat amb experts, representants d’associacions, gestors d’institucions i un taller de participació amb més de 80 empreses associades a Turisme València”. Així mateix, fomenta la implicació del conjunt d’àrees municipals i aposta per generar sinergies amb altres administracions i amb el conjunt d’empreses del sector per a millorar el posicionament internacional de València.

Tot això, ha apuntat Sandra Gómez, “amb la meta d’implementar un nou model de governança col·laborativa, amb estructures de participació i gestió estables, equips qualificats, tecnologies pioneres, intel·ligència i coneixement, amb un enfocament de màrqueting segmentat i orientat al nou turista”. “L’objectiu”, ha continuat, “és créixer amb un posicionament per productes i mercats diferenciat, amb capacitat per a generar més riquesa i ocupació en la ciutat; maximitzar els beneficis del turisme, en clau de sostenibilitat mediambiental i valorada del patrimoni històric, cultural i natural”.

En concret, el pla es defineix en quatre estratègies que es desenvoluparan a través d’11 plans i 32 programes. El seu objectiu és arribar als 5,3 milions de pernoctacions anuals en els pròxims quatre anys, 3,5 milions d’arribades a l’aeroport i incrementar la despesa mitjana diària del turista un 15 %.

Gómez ha assenyalat que, fins a 2020, el treball se centrarà a “crear valor per al visitant; actualitzar la marca València i realitzar una promoció més segmentada i tecnològica; avançar cap a una destinació intel·ligent i sostenible, i desenvolupar una governança transparent, eficient i col·laborativa. Els programes de producte, que estan definits en la primera estratègia, són el València Convention Bureau, Cultural, Gastronomia, Film Office, Shopping, Excellence, Sports, Creuers, Naturalesa, Idiomàtic i Wellness”.

La responsable de Turisme ha assegurat que València “va pel bon camí” i ha esgrimit les dades de conjuntura del mes de maig:

Increment del RevPar (rendiment per habitació disponible):
– 13,6 % (fins als 58,4 €) al maig
– 10,1 % en l’acumulat (fins als 47,6 €)

Aeroport:
– Total, maig: 297.893 passatgers. +16,61 %
– Nacionals, maig: 83.861 passatgers. +19,7 %
– Estrangers, maig: 214.032 passatgers. 15,4 %

Aeroport acumulat maig:
– Total: 1.177.656 passatgers. +15,2 %
– Nacional: 342.806 passatgers. +15,1 %
– Estrangers: 834.850 passatgers. +15,3 %


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 13 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats