25n
25N
25N

La Ruta Bernardina es convertix en un punt de trobada anual per a amants de la natura i la història de la Ribera

La Ruta Bernardina es convertix en un punt de trobada anual per a amants de la natura i la història de la Ribera
07/03/2017 -

El passat diumenge 26 de febrer es va celebrar la V edició de la Ruta Bernardina, una jornada en la qual participaren més de 200 persones entre senderistes i genets de les localitats d’Alzira, Carlet, Benimodo, Guadassuar i l’Alcúdia.

A les 8.30 es concentraren a la plaça de la Constitució d’Alzira i després dels saludes de benvinguda de l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, i del retor de Santa Caterina, Enrique Masià, on es conserven les relíquies dels sants Bernat, Maria i Gràcia, patrons d’Alzira i Carlet. En el seu parlament, Gómez va recordar a José Palacios, president de la Confraria dels Sants Patrons, impulsor de la Ruta Bernardina, i que ens va deixar l’any passat poc després de realitzar la IV edició. També va destacar la importància d’esta trobada anual de pobles de la Ribera, un model de germandat a mantindre per molts anys, així com la novetat d’invertit per primera vegada el recorregut, eixint des d’Alzira cap a Carlet.

En finalitzar els parlaments partiren a peu, encapçalats per l’alcalde fins a l’Ermita dels Sants Patrons on, segons la tradició, van ser martiritzats en el segle XII. En este punt es reuniren amb els genets, que a cavall i en carruatges recorregueren tots junts els trams del sender de curt recorregut PR-CV 421 i el primer itinerari eqüestre d’enganxaments de la Comunitat Valenciana, l’IE-051.

Un itinerari que ha sigut habilitat gràcies a una subvenció de la Diputació de València, la Mancomunitat de la Ribera i els ajuntaments participants, amb el fi d’ampliar l’oferta turística de la comarca.

La comitiva de pelegrins arribà a Guadassuar, on es detingueren per a fer un esmorzar de fraternitat. Posteriorment, acompanyats de l’alcalde, Salvador Montañana, que com un caminant més va eixir des d’Alzira i va fer tota la jornada a peu, va rebre els visitants en la seua estada en la població. Després de les explicacions locals, van partir fins a l’Alcúdia, on l’alcalde, Andreu Salom, i altres autoritats municipals, feren compliments als pelegrins i mostraren alguns dels espais més emblemàtics de la localitat, com l’església de Sant Andreu.

La Ruta continua fins a Benimodo, on l’alcalde, Francisco Teruel, un pelegrí més des de l’inici, molt implicat en esta celebració, va fer les salutacions i presentació dels espais més destacats. Ja cap al migdia, es va recórrer el tram final, arribant a l’ermita de Sant Bernat de Carlet, on els caminants van descansar i dinar en el magnífic paratge condicionat. En finalitzar, l’alcaldessa, Ma. Josep Ortega i la presidenta de la Confraria de Sant Bernat, Ma. José Llàcer, agraïren als participants la seua presència.

La regidora de Patrimoni Cultural i Turisme de l’Ajuntament d’Alzira, Isabel Aguilar, considera la celebració d’esta jornada com un exemple de la bona relació entre els pobles de la Ribera, on els alcaldes, regidors, representants de les confraries bernardines, amics, simpatitzants i veïns, participen en este acte i mostren les peculiaritats de cada poble, convertint esta Ruta com un excel·lent recurs cultural i turístic que cada any va consolidant-se.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =