25n
Orgull
Orgull

Russafa Escènica torna demà amb més força

Del 15 al 25 de setembre, el barri de Russafa s’omple d’art i cultura

Russafa Escènica torna demà amb més força
14/09/2016 -

Russafa escènica torna a convertir el barri valencià de Russafa en un gran escenari en el qual diferents propostes culturals conviuen, i transformen diferents espais com comerços, oficines o habitatges particulars en aparadors d’art i cultura.

russafaescenica.comAquest esdeveniment, que tindrà lloc des del 15 al 25 de setembre, no solament ha marcat un abans i un després quant a la forma de gestionar aquest tipus de festivals, sinó que a més aquesta iniciativa social té com a objectiu reivindicar una sèrie de principis com per exemple, promocionar i difondre als professionals escènics valencians, fusionar les arts escèniques amb un altre tipus d’art com la pintura, l’escultura o la música, consolidar el barri de Russafa com un referent cultural o projectar València en l’àmbit cultural, convidant a programadors nacionals i internacionals, entre uns altres. En paraules del seu director artístic, Jerónimo Cornelles, qui dirigeix dins del Festival “Hijos de Verónica”, ““La quantitat de treball que fem durant tot l’any fa que arribem asfixiats al festival i el fet de poder treballar creativament en ell ens dóna oxigen”.

Sota el lema ‘Miedos’, la sisena edició de Russafa Escènica ve carregada d’una variada programació cultural, que estarà dividida en tres espais: D’una banda, els ‘Viveros’, on tindran cabuda xicotets espectacles de 25 minuts aproximadament i en el qual els espectadors podran gaudir d’obres com ‘Seyahat’, ‘Una acojonante felicidad’ o ‘Despierta un caballo llamado miedo’ (Programació)

D’altra banda, ‘Los Bosques’. En aquest espai, els espectadors gaudiran de propostes escèniques de major durada (60 minuts aproximadament) com per exemple, ‘La Oscuridad’ o ‘Joc de Xiquetes’ (Programació). Dins de les activitats paral·les, la seua coordinadora, Ana Sanahuja ha explicat que “s’obrin a altre tipus de disciplines artístiques i que es caracteritzen per promoure una reflexió del barri de Russafa, reforçar el lema de cada edició i programar-se la gran majoria a l’aire lliure”.

I finalment, ‘El Invernadero’ que, en aquesta edició, acull ‘Hijos de Verónica’. Una proposta, dirigida per Jerónimo Cornelles, que pren com a base de creació el famós espectacle ‘Construyendo a Verónica’, estrenat en el Festival VEO. Gràcies a aquest espai, nous actors i actrius viuen una experiència, que els pot obrir les portes del mercat laboral (Programació).

D’altra banda, i fent-ho coincidir amb el final de Russafa Escènica, el diumenge 25 de setembre, tot aquell que s’acoste al barri de Russafa podrà gaudir també de la cinquena edició de ‘Il Market’. Un mercat de segona mà, situat en el carrer Literato Azorín, 13, que pretén fomentar tant la reutilització com el consum col·laboratiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 3 =