RunCáncer-AECC València 2020 arribarà a 108 localitats

Guardar

runcancer_valencia
runcancer_valencia

El Circuit RunCáncer-AECC València arranca aquest 2020 la seua edició "més ambiciosa" amb la celebració de fins a 108 proves i l'objectiu de reunir a més de 90.000 participants i superar els 350.000 € de recaptació contra el càncer.

L'Associació Espanyola Contra el Càncer de València (AECC València) ha presentat la nova edició d'aquest circuit de carreres i marxes "cent per cent solidàries, que aquest 2020 compleix ja el seu sisé any i que segueix en creixement".

En l'acte, celebrat en el Palau de Congressos de València davant desenes d'alcaldes, representants de Juntes Locals i presidit pel president de l'AECC València, Tomás Trenor, també ha participat, entre altres autoritats, el Diputat de Joventut i Esports, Andrés Campos.

Durant la presentació, el director del Circuit i adjunt a Gerència de l'AECC València, Javier Llombart, ha desgranat les principals xifres d'aquesta nova edició. Així, ha avançat que aquest 2020 "RunCáncer arribarà més lluny que mai: fins a 108 localitats de la província de València que albergaran, de febrer a desembre, marxes i carreres per a lluitar contra el càncer i visibilitzar la batalla contra la malaltia".

"Un total de 108 marxes, 17 de les quals també albergaran carrera, cent per cent solidàries per a lluitar contra el càncer amb l'objectiu de reunir a més de 90.000 persones i recaptar més de 350.000 € per a lluitar contra el càncer", ha afegit Llombart.

La VI edició d'aquest circuit arrancarà el pròxim 16 de febrer amb una marxa a Benaguasil, que serà l'escenari del tret d'eixida a aquesta nova edició que tornarà a fer parada a València el 18 d'octubre, en l'esdeveniment 'València Contra el Càncer'.

Gràcies a RunCáncer i als seus prop de 82.000 participants, en 2019 es van recaptar 340.885 euros, que han sigut destinats íntegrament a projectes d'investigació oncològica, la qual cosa fa de RunCáncer un circuit 100% solidari únic en tota Europa.

BEQUES D'INVESTIGACIÓ

D'aquesta manera, enguany AECC València ha repartit cinc beques d'investigació en projectes relacionats amb el càncer de mama, el càncer infantil, el càncer de pròstata i d'estómac. Els beneficiaris han sigut Ana Catarina Trigo i Manuel Cabeza Segura, tots dos de la Fundació per a la Investigació de l'Hospital Clínic de València Incliva, Ester Coronado Mondragón i Inés Domingo Ortí, de la Fundació per a la Investigació de l'Hospital La Fe, i Belén Pastor Navarro, de la Fundació Institut Valencià d'Oncologia.

Durant l'acte, els doctorands han recollit les beques agraint el suport de l'Associació a la investigació. "Des d'AECC no volem que el talent es quede sense finançament, ni deixar de fer costat a pacients i familiars. Per això apostem per la investigació que es fa a València en centres d'alt nivell. En ells, durant els pròxims tres anys, aquests cinc joves valencians desenvoluparan projectes en tumors amb gran incidència sobre la població valenciana", ha explicat durant l'acte Tomás Trenor, president de l'AECC València.

En nom de tots els becats, Cristian García, un dels investigadors de la convocatòria de RunCáncer 2018, ha destacat que amb l'esforç d'AECC València i totes les Juntes Locals "és possible iniciar investigacions com la meua i la de molts altres joves investigadors enfront del càncer. L'Associació arriba on no ho fan les administracions públiques. Gràcies a les ajudes predoctorals d'AECC València vaig poder començar a desenvolupar la meua investigació prop dels meus i contribuir a l'avanç de la ciència valenciana i espanyola".

També hi ha hagut un agraïment especial a tots els col·laboradors que han fet possible aquesta temporada esportiva i solidària de rècord, entre els quals es troben Obra Social 'la Caixa' i la Diputació de València. El diputat Andrés Campos ha sigut l'encarregat de tancar l'acte assenyalant a "és un orgull per a la corporació donar suport a aquest circuit, el major circuit solidari d'Europa que reuneix uns grans valors relacionats amb l'esport i la solidaritat", i ha assegurat que la institució "que millor vertebra la província de València és AECC".

OBJECTIU: SOSTENIBILITAT

RunCáncer també s'ha marcat l'objectiu de ser més sostenibles. A les accions que ja es porten fent en les últimes edicions com el cotxe de cap de carrera cent per cent elèctric, la botella d'aigua de plàstic cent per cent reciclat i la bossa de paper reciclat que s'usa per a entregar els obsequis als participants, enguany se suma una innovadora samarreta.

De la mà de 42KRunning, la marca tècnica del Circuit, la samarreta d'aquest 2020 incorpora el nou teixit denominat Infini_Tech, elaborat amb polièster que procedeix íntegrament del reciclatge de botelles de plàstic. Cada samarreta de RunCáncer s'ha realitzat amb el material reciclat procedent de 20 botelles de plàstic de 500ml.

Destacats