25n
25N
25N

Rosendo Ortí: "La crisi financera per a nosaltres va ser una oportunitat"

El Soci Director de Caixa Popular segura que la seua caixa no tindrà excessius problemes amb les ‘clàusules sòl

Rosendo Ortí: "La crisi financera per a nosaltres va ser una oportunitat"

La Borsa de València ha acollit este matí “Un café com Rosendo Ortí”, soci Director de Caixa Popular en el qual Ortí ha exposat als presents el model de negoci de Caixa Popular, el perquè del seu èxit després de 40 anys d’existència i ha fet un balanç de la situació financera valenciana així com ha donat pinzellades del que serà el futur de la caixa valenciana.

La iniciativa un “Café amb…” part de la Fundació d’Estudis Borsaris i Financers i mostra casos d’èxit d’empreses i professionals valencians. Caixa Popular s’ha convertit al llarg dels anys en un referent en el sistema financer valencià, sobretot després de la crisi en les quals les grans caixes van desaparéixer del mapa i del teixit empresarial. Entre les claus de l’èxit de Caixa Popular està el model de gestió, els valors, la solvència que ha demostrat al llarg d’estos 40 anys de vida, així com el tracte proper amb el client i el seu entorn.

“Els resultats que hem obtingut enguany han sigut molt bons. Tenir 8 milions de benefici només és possible fent les coses ben i amb cap. Per a nosaltres la crisi financera que s’ha viscut ha suposat una oportunitat perquè en desaparéixer grans caixes han deixat buit en un segment que abans no estava al nostre abast”, explicava Rosendo Ortí qui assegurava que com a àmbit exclusiu d’actuació tenen la Comunitat Valenciana, sent a Alacant només la part nord doncs es “respecta molt el territori de creixement de cadascun dels socis de l’Associació Espanyola de Caixes Rurals. Per exemple, hem obert oficina a Ibi però perquè Caixa Ontinyent ja havia descartat la possibilitat de créixer en el nord d’Alacant. Nosaltres acabem d’obrir una oficina en el Cabanyal. A llarg termini pretenem estar en les poblacions de més de 15.000 habitants i en els barris on hi ha un nucli de població important. No obstant això, obrirem dues o tres oficines per any, segons vagen sent els resultats. Cert és que amb la plataforma d’e-caixapopular que està funcionant des de principis d’any, qualsevol persona des de qualsevol punt del món pot treballar amb nosaltres perquè funcionem de la mateixa forma que la banca exclusivament online”.

Entre els diferents temes que es van tractar al llarg del matí, el tema de les clàusules sol també va estar present. “Nosaltres sempre hem explicat als nostres clients el fet que la hipoteca tinguera una clàusula sol pel qual no hem incorregut en la venda del producte de forma no transparent. El Banc d’Espanya ha obligat a les entitats a dotar de fons per si les reclamacions es feien des del moment en què se signava la hipoteca. L’impacte que nosaltres hem notat és mínim perquè, de moment, no superen els 60.000 euros del milió que tenim de dotació. No obstant això, açò de les clàusules sol tindrà conseqüències a llarg termini doncs possiblement s’endureixen les condicions a l’hora de concedir una hipoteca, els tipus d’interés pugen…” explicava el soci Director de Caixa Popular.

Respecte a la situació financera en la qual actualment es troba la Comunitat Valenciana, Rosendo Ortí comentava que era una pena que “la plaça financera valenciana haguera perdut el poder que tenia perquè ara les decisions importants es prenen des de Madrid o Barcelona i no des de València pel que l’obra social ací ha quedat molt reduïda. La Comunitat Valenciana és molt potent pel que quan comença la crisi es nota però és una de les primeres a eixir. Han desaparegut les caixes fortes però és una oportunitat per a nosaltres perquè ocupem espais als quals abans no podíem optar i hem guanyat en visibilitat. El nostre treball es veu recompensat doncs entre la nostra filosofia està la proximitat, fer una banca de proximitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 1 =