25n
Orgull
Orgull

Rosana Pastor destaca l''estil absolutament recognoscible' del guió inèdit de 'Visca Rússia!', que s'uneix al 'magnífic' llegat de García-Berlanga

Aquest dijous ha tingut lloc l’acte de l’obertura del llegat que el director valencià va depositar en 2008 en la Caixa de les Lletres de l’Institut Cervantes de Madrid

Rosana Pastor destaca l''estil absolutament recognoscible' del guió inèdit de 'Visca Rússia!', que s'uneix al 'magnífic' llegat de García-Berlanga
10/06/2021 -

La comissionada de Presidència de la Generalitat per a l’Any Garcia-Berlanga, Rosanna Pastor, ha ressaltat que el llegat de García-Berlanga “és magnífic” i ha subratllat l’interés que desperta el guió de ‘Visca Rússia!’, que compta amb un “estil absolutament recognoscible, amb el qual continuem coneixent al mestre”.

Pastor ha realitzat aquestes declaracions en l’acte de l’obertura del llegat que el director valencià Luis Garcia-Berlanga va depositar en 2008 en la Caixa de les Lletres de l’Institut Cervantes de Madrid.

La caixa conté el guió inèdit, escrit al costat de Rafael Azcona, de ‘Visca Rússia!’, la que hauria d’haver sigut la conclusió de la quadrilogia que es va iniciar amb ‘L’escopeta nacional’ i que mai va arribar a rodar-se per la defunció de l’actor Luis Escobar, el mític Marqués de Leguineche.

L’homenatge ha comptat amb l’actuació de la Societat Musical Eslava d’Albuixech, organitzada per la Generalitat en col·laboració amb l’Acadèmia de les Arts i la Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

Sobre aquest tema, Rosanna Pastor, ha destacat que l’actuació “ha emocionat i aportat una nota de color i cultura” i ha posat en relleu el perfil “intergeneracional” d’aquest homenatge que ha comptat amb la participació de músics “molt joves” i ha tingut “un gran acolliment” a Madrid.

Les peces interpretades han amenitzat els minuts previs a l’obertura de la caixa, així com el moment en el qual el guió de ‘Visca Rússia!’ s’ha depositat en l’exposició ‘Berlanguiano. Luis García Berlanga (1921-2021)’, que està oberta al públic fins al 5 de setembre en la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran de Madrid.

Així mateix, la banda ha oferit un xicotet repertori de les bandes sonores de les pel·lícules de Berlanga a la Porta del Sol. Entre altres temes, s’han interpretat ‘La coplilla de les divises’, el recordat tema musical de ‘Benvingut Mister Marshall’, i el pasdoble ‘La vaquilla’, de la pel·lícula del mateix nom.

Cal destacar que el director de la Societat Musical Eslava, Vicente Ortiz, està adaptant les partitures de diverses bandes sonores de pel·lícules de Berlanga per a ser interpretades per bandes de música. Aquesta adaptació es presentarà dins dels actes organitzats per la Generalitat per a l’Any García-Berlanga.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 9 =